SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Cele mai fascinante festivaluri din lume

18 iulie, 2015 Autor: Petronela Muntean Sursa: metropotam.ro


În fiecare an, în diferite colțuri ale lumii se organizează festivaluri spectaculoase care adună zeci de mii de turiști. Noi îți prezentăm câteva dintre ele, la care trebuie să ajungi măcar o dată în viață.

Carnavalul din Rio De Janeiro  este un festival faimos din Brazilia, ținut anual înainte de Postul Mare și este considerat cel mai mare carnaval din lume. Festivalul a fost organizat pentru prima dată în 1723. Te poți bucura de costume spectaculoase, de samba și de păpușile gigantice din fiecare an.  Dacă nu ați reușit anul acesta să ajungeți, aveți timp anul următor. Festivalul se va desfășura  de pe 5 februarie până pe 10 februarie 2016.

Oktoberfest este cel mai mare festival de bere din lume, care se desfășoară anual în Germania, München, de la mijlocul lui septembrie până în octombrie. Odată cu popularitatea, festivalul s-a extins și în alte orașe, țări, chiar și continente.

Holi este un festival al primăverii, sărbătorit de hinduși, sikh și alte religii. Festivalul are loc anul în India, Nepal, Sri Lanka. Principala zi este sărbătorită de oameni prin aruncarea de pulbere și apă colorate, unii în alții. Zis și festivalul culorilor, a început să fie sărbătorit și în Chișinău, doar că nu are semnificația dată de indieni.

Carnavalul de la Veneția este cel mai mare și important festival venețian. Este un amestec de tradiție, distracție, istorie și voie bună. Atrage anual zeci de mii de turiști din toată lumea. Festivalul datează din 1296 și celebrează trecerea de la iarnă la primăvară. Măștile permit oamenilor să îmbrățișeze o altă personalitate, să-și ascundă identitatea și statutul social.

Tomorrowland este unul dintre cele mai mari festivale de muzica electronică, ce se organizează în orașul Boom, Belgia. Festivalul ține 3 zile, iar pe scenă urcă cei mai cunoscuți Dj și artiști.

În fiecare an în Spania se desfășoară festivalul  La Tomatina. Festivalul nu are nicio semnificație, ci este un motiv de distracție și bătaie cu… roșii. Se organizează în ultima zi de miercuri a lunii august, în orașul Valencia.

Coachella este un festival anual de muzică și artă, organizat în Indio, California. Pe lângă muritorii de rând, la festival mai vin și vedetele de la Hollywood. S-a desfășurat pentru prima dată în 1993.

Comentarii