SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Cele mai frumoase castele din România

22 iunie, 2015 Autor: Irina Rogojina
castele-frumoase-peisaje-unice-2560x1600


Castelul CORVINILOR, Hunedoara

Este una dintre comorile medievale ale României, aflându-se printre cele mai frumoase castele din lume. Acesta este situat în „top 10 destinații de basm din Europa”.

Castelul KAROLYI, Carei

Se numără printre monumentele istorice aflate în Repertoriul Arheologic Național și este o combinație dintre legendă, mister și adevăr istoric. Atmosfera care se creează în interiorul acestuia este de-a dreptul memorabilă.

Castelul CANTACUZINO, Bușteni

Are o valoare istorică, arhitectonică, documentară și artistică remarcabilă. A fost construit în 1911 la cererea unui fost ministru al României. Are un stil romantic, diferit de cel românesc, în jurul acestuia aflându-se un parc cu fântâni arteziene și cascade deosebit de frumoase.

Castelul ROȘU, Hemeiuș

Aflat la doar câțiva kilometri de orașul Bacău, Castelul Roșu este una dintre cele mai impunătoare construcții din județ. Chiar dacă acum nu poate fi vizitat, deoarece s-a degradat foarte mult de-a lungul timpului și este ținut în conservare, acesta este de o frumusețe rară având elemente ce aparțin eclectismului Europei Occidentale, precum și o combinație dintre gotic și baroc.

Castelul BANFFY, Bonțida

Este cel mai mare castel din Transilvania. Se află la 30 de kilometri de Cluj și este o atracție turistică de nivel internațional, fiind vizitat de câteva ori și de către Prințul Charles de Wales. Acest obiectiv turistic găzduiește și cursuri de restaurare sau nunți, iar într-una dintre clădiri funcționează și o cafenea din care vă puteți delecta cu bucate alese.

Castelul STURDZA, Miclăușeni

La 65 de kilometri de municipiul Iași, în localitatea Miclăușeni, se află acest castel, construit în stil neogotic încă din anii 1880-1904 de către Gheorghe Sturza și soția sa Maria. A fost închis timp de 10 ani aflându-se într-o stare degradantă, însă cu aproximativ un an în urmă a fost renovat și reinaugurat. În prezent se află în lista monumentelor istorice din județul Iași.

Castelul BRAN, Brașov

Este unul dintre cele mai cunoscute și vizitate castele din România, existând încă din anul 1377. Numit și Castelul lui Dracula, aici bântuie cele mai misterioase legende despre Contele Dracula, cunoscute la nivel mondial. Acest obiectiv turistic este unul ce trebuie vizitat cel puțin o dată-n viață.

Comentarii