SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Cele mai frumoase locuri pitorești din Maramureș

19 februarie, 2015 Autor: Irina Rogojina


Maramureșul sau inima României, este ținutul care se bucură de tradiții frumoase, oameni primitori și priveliști frumose. Probabil acesta este motivul pentru care a devenit și regiunea cu o atracție turistică impresionantă.

Valea Izei

Aici găsiți una dintre cele mai frumoase priveliști. Un loc liniștit, armonios, plin de calm și inspirație, este locul care îți taie răsuflarea.

Dacă ajungeți acolo, să mergeți neapărat la o plimbare cu mașina pe drumul șerpuit al Văii Izei care începe din catunul  Vadul Izei. Drumul șerpuiește printre sătucuri fermecătoare cu biserici vechi și case tradiționale  iar verdele de smarald al pădurilor stăpânește această zonă.

Atmosfera plăcută și relaxantă precum și priveliștile superbe de acolo sunt dor câteva dintre surprizele acestei zone turistice din Maramureș.

 

Cimitirul vesel de la Săpânța

Probabil va fi pentru prima dată când veți ieși dintr-un cimitir cu zâmbetul pe buze și asta este datorită faptului ca aici, cât de straniu nu ar suna, dar moartea este luată în derâdere, iar durerea și ironia creează un melanj deosebit.

Acest cimitir se diferențiază de unul obișnuit prin crucile albastre care sunt  împodobite cu sculpturi și epitafuri lucrate manual de către meșterii deosebit de talentați care descriu amănunțit întâmplări semnificative sau amuzante din viața celor îngropați acolo.

Deși am putea sa-l numim un loc mai ciudat sau bizar, acest loc este o atracție turistică interesantă și din ce în ce mai vizitată de către turiști.

 

Planetariul din Baia Mare

Mergând în Maramureș puteți explora nu doar locurile frumoase de pe pământul pitoresc, dar și cerul care poate fi văzut din planetariul municipiului Baia Mare, deschis încă din 1969.

Dacă decideți să faceți o călătorie prin Univers, mergeți  începând cu luna martie, deoarece atunci se va încheia instalarea noului echipament de planetariu, astfel  veți beneficia nu doar de calitatea deosebită a echipamentului, dar și de bunăvoința și competența ghizilor de la Complexul Astronomic Baia Mare.

 

Valea Vaserului

Ce poate fi mai frumos decât o călătorie „în timp” cu trenul cu aburi numit Mocănița. Valea Vaserul este unul dintre cele mai atractive zone turistice din Maramureș, iar asta pentru că ai șansa să traversezi munții Maramureșului prin cele mai frumoase și mai sălbatice locuri din România, în care natura și-a păstrat cele mai frumoase comori.

Râul Vaser are cam 60 km lungime, formând o vale spectaculoasă, ca un canion în care stâncile prăpăstioase alternează cu păduri dese, cu poiene minunate și izvoare de apă minerală.

 

Mănăstirea Bârsana

Lemnul și sculptura este cartea de vizită a Maramureșului astfel, bisericile din lemn sunt exemple remarcabile ale arhitecturei ortodoxe.

Mănăstirea Bârsana este una din cele opt biserici aflate pe lista Moștenirilor Internaționale a UNESCO și este localizată în satul Bârsana, Sighetul Marmației. Aceasta este cea mai înaltă biserică de lemn din lume și se deosebește prin faptul că este foarte întunecată înăuntru, are pronaosul foarte mic, foarte jos și nu are nici o fereastra.

Vizitând această zonă turistică, cu siguranță veți confirma că este o adevărată minune în arta meșteșugului lemnului.

 

 

Comentarii