SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Cele mai periculoase piste de aeroporturi – (FOTO, VIDEO)

9 decembrie, 2015 Autor: Lucia Cujbă Sursa: gandul.md Foto: travel.descopera.ro


În timp ce majoritatea oamenilor se bucură de posibilitatea că pot ajunge foarte repede la destinaţie, zborul cu avionul poate fi destul de incomod pentru mulţi pasageri care se tem de înălţimi, turbulenţe sau prăbuşiri. Mai jos vedeți o listă cu cele mai periculoase piste pe care probabil doar cei mai aventuroşi dintre dumneavoastră ar vrea să ajungă.

1. PRINCESS JULIANA INTERNATIONAL AIRPORT
Deservește partea olandeză a insulei Sf. Martin. Imaginile sunt arhicunoscute: pe plaja Maho, sute de oameni se uită cum păsările de foc trec pe deasupra capetelelor lor. Pista aeroportului începe, practic, la câțiva metri deasupra valurilor. Inițial, în 1942, a fost inaugurat ca bază militară. Apoi, după vizita Reginei Juliana a Olandei (de unde și numele) a devenit funcționabil pentru civili. Pista are 2.300 de metri, iar avioanele unor companii de renume – precum Air France sau KLM – ajung aici. Totul se petrece într-un areal atât de restrâns, încât în zonă sunt panouri care anunță pericolul existent la decolarea și aterizarea avioanelor.

2. JUANCHO YRAUSQUIN AIRPORT
Aeroportul se află pe Antilele Olandeze. Aici se află aeroportul Juancho. E. Yrausquin, botezat astfel după numele unui prim-ministru din Aruba. Acolo se află cea mai scurtă pistă comercială din lume. Are doar 396 de metri. Începe în mare, se termină în mare, fiind flancață de delușoare și coline.

 

3. COURCHEVEL (Alpii francezi)
Courchevel este o zonă cunoscută pentru schiori. Dacă vrei să aterizezi aici, însă, trebuie să ai o inimă tare. În primul rând, pista are doar 525 metri și este vălurită, nu dreaptă, cu un grad de înclinare de 18,5%. În al doilea rând, în limbajul piloților, la aterizare nu există procedura Go-around, adică în cazul unei aterizări ratate, nu poți forja aparatul pentru a-l ridica. În față ai un munte. Aici au fost turnate scene din seria James Bond, „Tomorrow Never Dies”.


LUKLA AIRPORT (Nepal)
Cunoscut ca ”„Tenzing – Hillary Airport” (după numele primilor doi oameni care au urcat pe Everest), aeroportul a devenit popular după ce Lukla s-a transformat în punctul de plecare în ascensiunile pe cel mai înalt vârf din lume. Pista de bitum măsoară 527 de metri, 20 lățime și are o înclinare de 12%, fiind situată la 2.800 metri altitudine. Sirenele sună când avioanele de mici dimensiuni aterizează aici.

 

Comentarii