SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Cele mai scumpe ţări de vizitat

21 iunie, 2015 Autor: Daniela Timofti Sursa: oane.ro


Dacă dispuneți de bani și vreți să trăiți experiența vieții, atunci mergeți în cele mai scumpe țări din lume, potrivit Forumului Economic Mondial. Aveți nevoie nu doar de mulți bani, dar și de dorința de a călători.

Potrivit www.businessinsider.com, raportul celor de la Forumul Economic Mondial, recent publicat, prezintă cu lux de amănunte un top al celor mai scumpe destinaţii turistice: 141 de ţări au fost evaluate în funcţie de costurile legate de transport, cazare, servicii. De asemenea, s-a ţinut cont şi de preţul carburanţilor.

Irlanda

Potrivit raportului, Irlanda se află pe locul 20 în topul celor mai scumpe ţări de vizitat, iar principalul punct de atracţie este capitala, Dublin. O noapte de cazare la un hotel de 4 stele costă, în medie, 126 de dolari, iar taxele adăugate serviciilor sunt cu 10 % mai mari decât în Statele Unite.

Seychelles – Insula preferată a Prinţului William şi a soţiei sale, Kate Middleton, atrage anual milioane de turişti, chiar dacă nu este una dintre cele mai accesibile destinaţii de vacanţă. Astfel, Seychelles ocupă locul 19, în condiţiiloe în care o cameră de hotel poate costa în jur de 374 de dolari de noapte.

Birmania – Numită şi Uniunea Myanmar, Birmania este una dintre cele mai exotice ţări din Asia, dar şi una dintre cele mai scumpe. Ocupă locul 17, iar o noapte de cazare la un hotel de 4 stele costă, în medie, 185 de dolari.

Canada – Zborurile către America de Nord, în special către Canada, sunt extrem de costisitoare, chiar dacă o noapte de cazare în Toronto este mai ieftină decât una în Seychelles: 124 de dolari pe noapte. În schimb, taxa pe valoare adăugată este cu 20% mai mare decât în Statele Unite.

Hong Kong – Locul preferat al oamenilor de afaceri din Asia atrage, anual, milioane de turişti dispuşi să plătească cel puţin 229 de dolari pe noapte pentru o cameră de hotel. Deşi serviciile şi bunurile de consum sunt cu 30% mai ieftine decât în Statele Unite, Hong Kong-ul este o metropolă extrem de scumpă.

Comentarii