SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Cercetătorii britanici: renunțarea la sex prelungește viața!

21 octombrie, 2015 Autor: Dan Maxim Sursa: reporterntv.ro


Renunțarea totală la raporturile sexuale ar putea să îi ajute pe oameni să trăiască până la vârsta de 150 de ani, afirmă un cercetător rus care locuiește în Marea Britanie, citat de siteul elle.fr.

„Vreți să trăiți mult timp? Atunci renunțați la sex”, se afirmă în debutul acestui articol publicat pe site-ul revistei franceze Elle. Alex Zhavoronkov, director al Fundației de cercetări biogerontologice din Marea Britanie, a declarat pentru Daily Mail că renunțarea la orice formă de activitate sexuală ar permite oamenilor să depășească speranța de viață obișnuită și să trăiască până la vârsta de 150 de ani.

 

Este o idee insolită, însă cercetătorul o apără cu tărie.

După părerea sa, relațiile sexuale reprezintă „distracții care reduc energia și moralul și aduc doar probleme”.

Cercetătorul rus merge și mai departe de atât în teoria sa. Pe lângă faptul că promovează absența totală a raporturile sexuale, Alex Zhavoronkov recomandă și un stil de viață strict, bazat pe exerciții fizice (flotări, abdomene și plimbări) și o alimentație zilnică alcătuită exclusiv din fructe și legume (1.600-1.700 calorii pe zi).

„Să trăiești până la 150 de ani și chiar peste această vârstă nu este deloc ceva suprarealist. Intenționez să nu mor deloc”, a adăugat cercetătorul britanic.

Comentarii