SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Chevrolet Corvette: prea zgomotos pentru coreeni

15 noiembrie, 2014 Autor: Sabina Roibu Sursa: carscoops.com


Autogigantul american Chevrolet,  până în prezent nu poate da startul vânzărilor  modelului sportiv Corvette de a 7 generație în... Coreea. Motivul ”embargolului” asiatic se rezumă la faptul că zgomotul produs de bolid depășește cu mult limita admisibilă. Ciudat e faptul că vânzările automobilului dat au început încă anul trecut, în 2013, însă reprezentații General Motors Korea, până în prezent nu au putut soluționa problema cu autoritățile. Mai mult decât atât, conform anunțului făcut de președintele GM Korea, Serhio Roha, concernul nici nu va încerca să influențeze situația.

”Anual, în Coreea se livrau câte 12 ”Corvette-uri” (bănuim că se vorbește despre supercar-urile generației precedente). Este prea dificil să producem un supercar sofisticat și puternic, care încă ar fi și silențios”, a menționat Roha. Top managerul a subliniat faptul că toate străduințele depuse de juriștii GM pentru soluționarea problemei date, nu vor putea fi acoperite din contul vânzărilor modelelor ”zgomotoase”.

Cazul respectiv nu este unic, atunci când concernul GM primește restricții sau interziceri pentru vânzarea automobilelor. Astfel în 2013, autoritățile israeliene au interzis americanilor comercializarea sedanului forsat – SS (Super Sport). Indexul respectiv sugera foarte mult ideea abreviaturii serviciilor speciale a Germaniei naziste.

”Zgomotosul” Chevrolet Corvette este dotat cu un motor de 6,2 litri, cu 8 cilindri în V și putere de 466 c/p, care permite bolidului atingerea primii sute de km/h în doar 3,8 s. Conform datelor Edmunds, nivelul zgomotului bolidului se poate ridica la nivelul de 100 decibeli, ceea ce poate fi comparat cu un concert muzical în aer liber (115 decibeli).

 

Comentarii