SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Chișinăul a recunoscut numerele de înmatriculare transnistrene! Află cum vor arăta numerele „neutre”

24 aprilie, 2018 Autor: Gabriela Grițco

AUTOAutoritățile de la Chișinău au recunoscut numerele cu însemnele de stat emise până în prezent de către oficialitățile de la Tiraspol. Deținătorii vehiculelor din stânga Nistrului care vor avea nevoie să plece în afara R. Moldova își vor înregistra vehiculele în baza unei proceduri speciale și vor primi plăcuțe de înmatriculare „neutre”, fără însemne de stat, care vor avea un număr de înmatriculare format din trei litere și trei cifre.

Șoferii vor primi și un pașaport tehnic conform cerințelor Convenției de la Viena privind circulația internațională. Reînregistrarea autovehiculelor transnistrene se va face la cerere, în două oficii din orașele Tiraspol și Râbnița, care vor fi create cu asistența Misiunii OSCE în Republica Moldova. Acestea vor fi admise în traficul internațional începând cu 1 septembrie 2018, potrivit unei decizii semnate astăzi de către reprezentanții Chișinăului și Tiraspolului, la Bender. Decizia vizează doar persoanele fizice, scrie Agora.

Vor fi create oficii de înregistrare a autovehiculelor transnistrene la Râbniţa şi Tiraspol în virtutea mecanismului de participare a mijloacelor de transport din zonă la traficul rutier internaţional.

Deținătorii vehiculelor din stânga Nistrului care vor avea nevoie să plece în afara R. Moldova își vor înregistra vehiculele în baza unei proceduri speciale și vor primi „plăcuțe de înmatriculare neutre”.

Comentarii