SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Ciocolata şi ghimbirul: iute şi amar pentru o piele frumoasă

30 aprilie, 2015 Autor: Laura Grigore Foto: foodnetwork.sndimg.com


Suntem în era în care totul poate fi cumpărat, mai mult ca atât, chiar și frumuseţea a devenit o marfă. Aceasta, în unele cazuri, se află la un bisturiu distanţă. Ca să nu ajungem în asemenea situaţie, trebuie să avem grijă de ceea ce mâncăm. Frumuseţea tenului nostru este direct proporţională cu alimentele pe care le consumăm.

 

Apa. Ştim că de fiecare dată auziţi despre faptul că trebuie să consumaţi apă şi, probabil, că deja va-ţi săturat de această regulă, care vi se tot repetă. Dar vrem sau nu vrem, apa trebuie consumată, iar norma este de 6-8 pahare pe zi. Această regulă nu trebuie încălcată, sau să fie aplicată de la caz la caz şi apa nu poate fi înlocuită cu ceai, cafea sau alte băuturi carbogazoase.

Dacă uitaţi să beţi apa, puneţi peste tot semne. Fără cantitatea de lichid necesar, n-o să aveţi parte de pielea sau tenul pe care vi-l doriţi.

Vitamina C. Acest element este de neînlocuit. În mare parte este vorba de lămâie şi kiwi. Avantajul lor constă în eliminarea toxinelor din organism, prin efectul activ pe care-l are asupra ficatului și al rinichilor. Am eliminat „noroiul” din organism, iar drept rezultat – am primit un ten sănătos, piele curată şi am spus adio ridurilor şi tenului palid. Beţi ceai cu lămâie, iar între mese mâncaţi salate din fructe acre.

Hrişca. Dacă vă doriţi tinereţe fără bătrâneţe, includeţi în regimul dumneavoastră alimentar hrişca. Hrişca noastră cea de toate zilele este plină de acizi graşi nesaturaţi, cunoscuţi pentru proprietăţile lor de întinerire. Mai mult ca atât, seminţele de hrişcă sunt bogate în vitamina P, aceasta îmunătăţeşte elasticitatea şi rezistenţa vaselor sanguine, iar aceasta este calea perfectă spre un ten luminos şi sănătos.

Peştele de mare. Consumul regulat de pește de mare este o altă oportunitate de a ne îmbunătăți tenul și starea lui. Minimul necesar sunt două porţii pe săptămână, dar dacă întâmplător depăşiţi această limită, o să vă fie doar cu folos. Pentru un ten perfect şi sănătos ne ajută sardinele, macroul, somonul, heringul aceştea se împărtășesc cu noi, nu numai cu acizii grași omega-3, dar şi cu vitamina D. În rezultatul prieteiei cu peştele, va fi o piele mătăsoasă şi moale.

Ghimbirul. Coşurile şi inflamaţile de culoare roşie vă dau bătăi de cap? În ajutor vă vine ghimbirul. Proprietățile sale anti-microbiene şi anti-inflamatorii pot face pielea mult mai curată şi elimină inflamațiile inutile. Ghimbirul poate fi folosit sub diferite forme, atât în ceaiuri, cât şi în mâncare. Acesta poate fi consumat sub formă de pulbere sau natural, ras, în salate.

Grâul încolţit. Treceţi cu vederea acest produs? În zadar! El este capabil să reînnoiască celulele organismului datorită conținutului bogat de vitamine E și grupul B. Combinația lor unică asigură o faţă fină, tonifiată, înmuiată și hidratată.

Ciocolata. Dacă lămâia şi ghimbirul nu este tocmai pe gustul dumneavoastră, cu siguranţă că de la o porţie de ciocolată puţini se vor da în lături. Ciocolata neagră şi cacao sunt o sursă de flavonoide, cunoscute pentru proprietățile lor antioxidante. Ca urmare a utilizării produselor pe bază de cacao – pielea devine netedă, elastică, suplă. Singurul „dar” al acestui produs este conținutul de pudră de cacao. Acesta nu trebuie să fie sub 65%, în caz contrar, în loc de beneficiu adus pielii, veți obține centimetri în plus la talie.

Ca să punem punctele pe „i” şi să nu ne complicăm prea mult, sfatul nostru este să consumaţi cât mai multe fructe şi legume, acestea conţin vitamine şi fibre. Iar un alt lucru de care nu trebuie să uitaţi – este să zâmbiţi. Fiţi pozitivi. O faţă, fie ea şi frumoasă, dacă n-o să fie iluminată din interior, o să-şi piardă tot luciul.

 

 

Comentarii