SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Cocktail-uri răcoritoare de la specialiști IT autohtoni

15 august, 2015 Autor: Irina Rogojina Foto: Cristian Butucioc


Cine a spus că dacă eşti de profesie IT-ist, fizician, matematician sau contabil trebuie neapărat să îți petreci tot timpul în fața calculatorului sau a teancurilor de foi. Echipa PROMOTIME a descoperit specialiști în domenii exacte, dar care dețin o pasiune total diferită de sfera în care lucrează.

Veronica Cebanaș, în vârstă de 29 de ani, a absolvit facultatea de Matematică și Informatică, specialitatea Management Informațional, iar acum este angajată ca administrator baze de date la o firmă din țară. Deși ne-am imagina o doamnă care este legată non-stop de calculator, Veronica este total diferită după ce termină programul de lucru. Aceasta iubește să gătească și să experimenteze, inventând rețete delicioase pe care ni le-a împărtășit și nouă.

„În IT ca și în bucătărie, singurele limite sunt cele impuse de propria imaginație, poate din această cauză aceste două sfere își găsesc loc în sufletul meu. IT este un domeniu în continuă dezvoltare la fel ca și bucătăria”, a declarat Veronica.

Tânăra IT-istă ne-a mai spus că cariera nu îi limitează posibilitățile de a-și cultiva pasiunea pentru gătit, din contră, recent aceasta împreună cu alte câteva prietene au creat un blog culinar, prin intermediu căruia acestea nu doar îți împărtășesc invenţiile, experiențele și secretele gastronomice, dar îi îndeamnă și pe ceilalți „ochelariști” pasionați de arta culinară  să facă același lucru.

„Chiar mă amuză când aud că specialiștii în IT sunt ochelarişti. În orice domeniu este loc și de altceva, dacă o faci din suflet și cu multă pasiune”, ne-a dezvăluit Veronica.

Iată mai jos trei rețete reinventate de aceasta.

1. Summer peach

 

  1. Ingrediente: pentru 1 litru de băutură
  • 2 nectarine,
  • 1 grepfrut,
  • 2-3 felii coajă de grepfrut
  • 300 ml nectar de piersici,
  • 700 ml Sprite
  • Mentă, gheață

Mod de preparare:

  1. Extragem 300 ml de nectar de piersici cu ajutorul unui storcător de fructe sau mixăm într-un blender (dacă folosim blenderul atunci va trebui să trecem nectarul printr-o sita fină, astfel vom elimina resturile). Când extragem nectarul adăugăm în storcător şi 2-3 felii de coajă de grepfrut, astfel vom obţine un gust dulce-amărui.
  2. Punem în pahare gheaţă, felii pisate de nectarine, câteva felii de grepfrut, mentă pentru decor, 3-4 linguri nectar de piersici şi adăugăm sprite.
  3. Se serveşte rece!!!

2. Limonadă cu castravete și mentă

 

Ingrediente: pentru 1 litru de băutură

  • 150 ml suc de castravete, proaspăt stors (se obține de la 3 castraveți)
  • 100 ml zeama de lămâie, (2-3 lămâii)
  • 750 ml apă
  • miere, după gust
  • mentă, gheață

Mod de preparare:

  1. Stoarcem zeama de la 2-3 lămâii şi 3 castraveţi cu ajutorul storcătorului de fructe, adăugăm peste sucul obţinut 750 ml apă plată, mentă, şi miere de albine după gust. Punem la frigider, se serveşte cu gheaţă, mentă şi felii de castravete pentru decor.

3. Smoothie din pepene roşu şi zmeură

 

Ingrediente:

  • 500 gr pepene roşu
  • 200 gr zmeură
  • 3 fire de mentă
  • 1-2 linguri miere

Mod de preparare:

Pepenele roşu se taie cubuleţe se curăţă de seminţe se pune într-un blender împreună cu zmeura şi se amestecă până când obţinem o compoziţie omogenă.

Zdrobim frunzele de mentă şi le amestecăm cu 1-2 linguri de miere apoi le adăugăm peste sucul obţinut din pepene şi zmeură.

Ornăm marginile paharelor cu zahăr apoi turnăm băutura obţinută, după care ornamentăm cu frunze de mentă sau fructe.

 

 

Comentarii