SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Combinaţii de efect: cum purtăm un blazer

20 mai, 2015 Autor: Cristina Movilă


Purtat iniţial ca parte a unei uniforme, pentru linii aeriene, şcoli sau cluburi de yachting, blazerul a devenit între timp o piesă-cheie atât în garderoba masculină, cât şi în cea feminină, graţie eleganţei sale atemporale.

Spre deosebire de predecesorul său de origine navală – jacheta la două rânduri, cu nasturi negri din os, purtată de navigatori pe timp urât, versiunea modernă a blazerului include şi alternativa cu un singur rând de nasturi, şi este de regulă confecţionată cu nasturi din metal.

Deşi nu s-a schimbat fundamental faţă de originile sale navale, blazerul are o multitudine de alternative, ce includ modele destructurate sau chiar tricotate, făcând din el una dintre cele mai versatile piese atât în garderoba masculină, cât şi în cea feminină.

Pentru a capta atenţia indiferent de ocazie, alegeți un blazer într-o culoare intensă, precum galben aprins, verde smarald, albastru ametist sau chiar roşu exploziv.

Partea cea mai bună? Îl puteți asorta cu aproape orice piesă din garderobă, făcându-l să fie potrivit în orice circumstanţă.

Pentru un twist asupra clasicii ţinute de birou, uitați de blazerul negru şi alegeți în schimb o nuanţă puternică. Alăturați-i o fustă creion şi o cămaşă albă cu croială clasică şi accesorizați ţinuta cu câteva bijuterii subtile şi o pereche de pantofi stiletto.

Faceți loc blazerului favorit în registrul casual alăturându-l unei perechi de pantaloni printaţi, sau, de ce nu, unei perechi de pantaloni scurţi stil pin-up. Alătură un tricou simpatic, o pereche de sandale plate şi câteva accesorii fun – ochelari de soare statement şi un set de inele cu aer minimalist.

Blazerul poate fi transferat la fel de uşor în registrul formal: alcătuiți ţinuta perfectă pentru cocktail purtând un blazer peste o rochie scurtă. Nu uitați tocurile înalte, poşeta minaudière şi bijuteriile supradimensionate (bonus pentru mai multe inele statement purtate concomitent –  pe aceeaşi mână, dacă îndrăzniți!).

În galeria foto vedeți fiecare produs în parte.

Comentarii