SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Comedia romantică „50 First Dates” ajută la tratarea demenței

18 aprilie, 2015 Autor: Ana Creascov Sursa: elitedaily.com


Filmul „50 First Dates” nu este unul dintre cele mai cotate și nici rolurile jucate de Adam Sandler sau Drew Barrymore nu sunt cele mai inspirate, însă, un concept din această comedie romantică este aplicat eficient în unul dintre spitalele New York-ului.

Personajul feminin, jucat de către Drew Barrymore, are pierderi de memorie pe termen scurt, cauzate de o leziune traumatică cerebrală. Rolul lui Adam Sandler este de a o ajuta să-și amintească cine este, arătându-i, zilnic, un video cu informație relevantă din viața sa și cu mesaje afectuoase adresate ei.

În prezent, pacienților de la un azil de bătrâni din New York, care suferă de maladia Alzheimer și alte forme de demență, li se arată în fiecare dimineață un filmuleț de acest gen. Aceasta este o încercare de a-i face să-și amintească de familia lor și de cei dragi.

Charlotte Dell, directoarea centrului social, a declarat: ”50 First Dates” nu are mare pondere în lumea cinematografiei, în schimb, m-a făcut să gândesc cum aș putea să-i ajut pe rezidenții noștri să-și restabilească memoria. În fiecare dimineață încercăm să aducem un pic de bucurie pe chipul pacienților, făcându-i să asculte vocea și să-i privească pe cei apropiați.”.

Acesta este un program nou abordat de către cei de la casa de bătrâni, care au confirmat că încep să se bucure de succes.

Deși, metoda aplicată nu are efect de durată asupra pacienților, personalul reușește, totuși, să le creeze, zilnic, bună dispoziție.

Comentarii