SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Comportamentul agresiv în trafic va fi pedepsit. Cei ce nu respectă legea riscă amenzi de mii de lei sau privarea de libertate – (FOTO)

2 martie, 2017 Autor: Petru Moisei Sursa: unimedia.md Foto: google.com
frustrated-man-driving-car

AUTOAmenzi pentru comportamentul agresiv în trafic. Deputații au votat astăzi, în lectură finală, un proiect de modificare a Codului Contravențional. Potrivit noilor prevederi, șoferii agresivi în trafic riscă amenzi de mii de lei și puncte de penalizare. Mai mult, încălcările grave vor fi pedepsite cu suspendarea carnetului de conducere pe un termen de până la doi ani sau chiar privarea de libertate pe un termen de 30 de zile.

Astfel, potrivit proiectului votat astăzi, șoferii care vor efectua manevre neregulamentare, se vor deplasa agresiv de pe o bandă de circulaţie pe alta, cei care vor porni brusc de pe loc sau vor intimida alți participanți la trafic prin apropierea excevisă din spate sau din lateral, vor fi sancționați.

Sancționați vor fi și conducătorii auto care vor folosi cuvinte sau gesturi obscene, vor claxona pentru ca alți participanți la trafic, care conduc regulamentar, să le elibereze calea.

 Cu amenzi se vor alege și cei ce conduc motociclete pe o singură roată.

Astfel, șoferii care vor încălca noile prevederi ale legislației, se vor alege cu amnezi în valoare de la 1500 la 2000 de lei, cu aplicarea a cinci puncte de penalizare, sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de la 20 la 40 de ore, sau cu arest contravenţional (privarea de lipbertate) pe un termen de 15 zile. Totodată, șoferii riscă să rămână fără carnatul de conducere pe un termen de la 6 luni la un an.

Conducătorii auto care vor încălca legea în grup riscă amenzi mai aspre. Aceștia vor fi sancționați se sancţionează cu amendă de la 1500 la 3000 de lei, cu aplicarea a 6 puncte de penalizare, sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de la 40 la 60 de ore, sau cu arest contravenţional (privarea de lipbertate) pe un termen de la 15 la 30 de zile, cu sau fără privarea de dreptul de a conduce vehicule pe un termen de la 1 la 2 ani.

De menționat este că prezenta lege intră în vigoare la data publicării în monitorul oficial.

It is comprehensive report also widely used in advertising and web design

Comentarii