SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Premieră la Teatrul Naţional de Operă şi Balet Maria Bieşu

30 noiembrie, 2017 Autor: Ecaterina Beschier

RECOMANDĂMBoema este o operă în patru acte, libretul de Giuseppe Giacosa şi Luigi Illica după romanul Scènes de la vie de bohème de Henri Murger. Premiera mondială a avut loc la 1 februarie 1986, Teatro Regio din Torino.

Capodoperă a tinereții compozitorului Giacomo Puccini, Boema rămâne o mărturie unică de tandrețe și lirism, continuând, la alte dimensiuni, spiritul melodramei lirice italiene. Puccini a lucrat cu mare pasiune la această operă, mărturisind că, odată cu finalul, a avut senzația că „i-a murit unul dintre copii”. Elanul romantic, farmecul poetic şi generozitatea melodică transformă întreaga operă într-un  emoționant poem de dragoste. De-a lungul a o sută de ani de existență, Boema şi-a păstrat nealterată afecțiunea publicului de pretutindeni, datorită unității între inspirație şi măiestrie, semn distinctiv al geniului puccinian.

Teatrul Naţional de Operă şi Balet Maria Bieşu prezintă în data de 6 decembrie o PREMIERĂ a operei BOEMA de G. Puccini, regia semnată de RODICA PICIREANU, scenografia – IURIE MATEI Artist al Poporului, creatoarea costumelor – ANASTASIA SPĂTARU, Prim Maestru de Cor – OLEG CONSTANTINOV Maestru în Artă iar la pupitrul dirijoral va fi maestrul NICOLAE DOHOTARU Artist al Poporului.

În rolurile principale vor evolua:
Mimi – GHIULNARA RAILEANU
Rodolfo – ION TIMOFTI Maestru în artă
Marcello – VLADISLAV LYSAK Ucraina
Musetta – MARIANA BULICANU
Colline – IURIE MAIMESCU
Schaunard – VITALIE CEBOTARI
Benoit – ALEXEI DIGORE
Alcindoro – MAKSYM IVASHCHUK
Parpignol – RUSLAN PACATOVICI
alături de corul şi orchestra TNOB Maria Bieşu.

Comentarii