SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Convorbirea telefonică dintre TĂNASE și PLATON despre furtul miliardului – (AUDIO)

10 martie, 2018 Autor: Natalia Acciu Sursa: agora.md Foto: jurnal.md

POLITICĂPostul de televiziune Jurnal TV a difuzat aseară o înregistrare audio care, susține sursa, ar fi o discuție dintre omul de afaceri Veaceslav Platon și actualul ministru al Justiției Alexandru Tănase. Potrivit sursei, discuția ar fi avut loc acum trei ani, pe când Tănase era președintele Curții Constituționale și înainte ca Platon să fie reținut.

Înregistrarea audio are aproape 20 de minute, și pare să fi fost înregistrată chiar de Platon, întrucât vocea acestuia se aude mult mai clar decât cea a lui Tănase.

În discuție Veaceslav Platon pare să fie nemulțumit de anumite acțiuni ale Băncii Naționale a Moldovei, dar nu este clar despre ce anume este vorba.

Mai târziu, Platon îi spune lui Tănase cui i-a vândut pachetul de acțiuni de la Victoriabank și care a fost implicarea lui Ilan Shor în toată această afacere. Acesta susține ca banii primiți pentru acțiunile de la Victoriabank au fost bani sustrași din Banca de Economii, dar că în acea perioada el nu știa despre acest lucru. La fel, Platon mai spune ca nimeni nu caută să găsească banii furați din sistemul bancar moldovenesc.

Comentarii