SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Copacul care dă 40 de fructe diferite

9 septembrie, 2014 Autor: Silvia Petrov Sursa: style.rbc.ru Foto: style.rbc.ru


Cireșe, prune, piersici, caise și multe alte fructe, 40 în total, toate diferite, cresc pe un singur copac. Cum e posibil?

Chiar și cei mai frumoși copaci înfloresc într-o singură culoare. Pe Sam Van Aken, artist plastic american, însă, nu-l impresionează acest lucru, din acestă cauză el a decis să creeze și să crească propriul copac, asemănător unui caleidoscop. Autorul și-a numit proiectul “Copacul cu 40 de fructe”. Astfel, copacul înflorește aproape pe tot parcursul anului și dă 40 de fructe, complet diferite!

Întru realizarea acestui proiect, SamVan Aken a folosit 40 de crenguțe de pomi diferiți pentru altoi.

În rezultat, vara de exemplu, creatorul culege cireșe, piersici, prune și caise, toate de pe același copac. Unde mai pui, că în grădină, aproape pe tot parcursul anului, mai are și un decor natural extrem de original.

Sam Van Akena crescut la o fermă și folosește această tehnică de mult timp. Apropo, nu este singurul. Un englez a crescut un măr, care a dat 250 de soiuri de fructe.

Artistul american a altoit și alte tipuri de fructe, care sunt aproape de negăsit în vânzare. Acești pomi fructiferi sunt plantați în muzee, centre urbane și în colecții private din SUA, în special în New York și în Noua Anglie. Ce-i drept, copacii sunt încă foarte mici.

În pofida acestui succes, Sam Van Aken consideră acest copac mai degrabă o lucrare de artă, decât o sursă de fructe.

 

 

Comentarii