SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Copilărie pe clapele de pian. Ecaterina Caraman s-a calificat în finala unui prestigios concurs internațional – (FOTO, VIDEO)

14 aprilie, 2016 Autor: Lucia Cujbă


Pianul este jucăria preferată a Ecaterinei Caraman, o fetiță de doar șase ani, care este considerată, pe bună dreptate, un talent excepțional. Ea a obţinut premiul I finalist, adică cea mai înaltă distincţie a categoriei medium II, şi dreptul de a participa la etapa finală a „Concours Musical de France”. Acesta va avea loc la Paris, în perioada 14-15 mai.

Până a intra în finală, Ecaterina a pregătit două înregistrări la pian, care au fost expediate juriului din Franța în format DVD. Mica pianistă a fost singurul participant de vârstă preșcolară. Programul cuprinde două piese, una de de J. B. Duvernoy și alta de Antonio Diabelli. Acesta i-a dăruit o seriozitate a implicării şi dăruirii de sine din care sunt plămădiţi marii artişti. Vă puteți convinge urmărind înregistrările de mai jos. Interpretările corespund treptei a 6-a de complexitate, dintr-un total de 9.

Fondat în 1979 de pianista Ginette Gaubert, derulat sub Înaltul Patronaj al Ministerului Culturii din Franța, „Concours de France” este competiția celor care au ce demonstra.

Mica pianistă nu este la prima performanță internațională. Clapele, odată atinse de degetele Ecaterinei, la vreun concurs sau altul, se prefac în premii. Este cu adevărat impresionant faptul că, în doar un an de când face pian, copila a reușit să obțină asemenea succese.

Tatăl său, Ghenadie Caraman, ne-a mărturisit cu mândrie despre reușitele fetiței sale. Am aflat de la el că Ecaterina cântă la pian 5-6 ore pe zi și succesele se datorează, în mare parte, profesoarei sale.

„Pentru un copil de 6 ani care încă merge la grădiniță, să interpretezi piese de așa complexitate  este, în primul rând, meritul profesoarei de pian Larisa Jar, care este și șefa Catedrei de pian al Liceului Republican de Muzică „Ciprian Porumbescu”.

Ținem pumnii strânși pentru Ecaterina și sperăm că va obține rezultate frumoase la Paris. Este nevoie de precizarea că admiterea în finala competiției „Concours Musical de France” este deja o realizare foarte importantă, care duce faima țării noastre și care îi oferă micii pianiste noi perspective de creștere și de afirmare.Маленькая пианистка из Молдовы примет участие во Французском музыкальном конкурсе

Comentarii