SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Corina Bezdîga, tânăra poetă „bolnavă de dor” – (FOTO)

29 ianuarie, 2016 Autor: Mirela Urușciuc Foto: Facebook/Corina Bezdîga


Corina Bezdîga și-a adunat ideile, frământările și emoțiile într-o carte de poezii. Fără perdea, cum zice ea, fără resentimente și prejudecăți. Tânăra scriitoare pune în prim-plan un eu bolnav de dor și de dragoste firească, „nefiltrată”, așa cum este în viața reală. Volumul va fi lansat în curând la Chișinău și Brașov, acolo unde este stabilită de mai mult timp artista cuvântului. Vă invităm să descoperiți în interviul de mai jos o parte din lumea interioară a Corinei Bezdîga.

12541095_1131122973587472_1768621950394602984_n

Cum ţi-a venit ideea de a scrie o astfel de carte?

Ideea este însumarea tuturor versurilor și a reflexiilor scrise de mine până în acest moment. Și când toate acestea au în comun iubirea, bărbații, femeile, sexul și pantofii. Nu pot decât să se adune într-o carte de acest gen. Fără perdea, fără pic de timiditate, fără prejudecăți. „Dragostea nu trece printr-un filtru înainte, ca să poată fi împărțită și sortată, nu e nici ca un pachet de cărți pe care îl deschizi și poti vedea cu claritate unde îți sunt așii și unde stau cărțile codașe. E, mai degrabă, un joc de cărți, în care noi jucăm de voie, riscând tot, iar ei, cei dinafară, pariază, înainte de a se arunca cărțile pe masă.” Asta înseamnă „Bolnavă de dor” – un joc de cărți pentru oameni mari.

 image2

Care a fost sursa ta de inspirație?  

Pe mine mă inspiră viața. Poveștile mele, bărbații din viața mea și poveștile altora. Mă inspiră iubirile care au „nopți pe covor” cu „jazz în surdine” și cu „pahare de vin pe podea”.

E o carte bazată pe experienţe proprii?

Dacă nu aș fi trăit momentele, sigur nu le-aș fi putut înșira pe hârtie așa răspicat și cu atâta ușurință. Nu am fost deloc discretă în cartea asta și o să îmi asum orice „îndreptare” spre erotism. E un erotism romantic. Atât. Nimic vulgar. Dar totul pentru „oameni mari”.

 image1

De ce ai ales o temă atât de controversată?

Pentru mine e ceva firesc. Bărbații iubesc femeile și invers. Dragostea se întâmplă în viața fiecăruia, în patul fiecăruia dintre noi. Și dacă nu în pat, atunci pe podea, poate în lift, poate…oriunde. Nu este un subiect ontroversat?  Repet, cartea mea are tendințe spre erotism, dar este o carte despre iubire.

De unde vine denumirea „Bolnavă de dor”?

Vine de la o reflexie pe care am scris-o la un moment dat, când eram la propriu – bolnavă de dor.

„Harpele cântă în cor,

Tu-prea departe,

Eu-prea bolnava de dor”.

 12509080_1126571560709280_5091585603443058101_n

Ai prezentat în carte vreo latură ascunsă de-a ta?

Nicio latură ascunsă. Dacă era ascunsă, nu o scoteam la „vedere” așa simplu și pentru un public așa larg. Mie-mi place să fiu exact cine sunt. Și nu am nicio problemă în a arăta asta. Scriu fără rezerve despre mine  și le mulțumesc celor ce mă ajută să „fiu” așa cum mă iubesc eu pe mine. Cine încearcă să mă schimbe, de obicei nu reușește.

Și prefer să cred că, deși are „arme” destule, eu sunt atât de puternică încât să nu mă pierd pe mine însămi printre visele altora.

image

Cine este cititorul tău?

Probabil că mama o să înțeleagă puțin din ce am scris. Pentru ea și tatăl din cer am alte poezii pe care sper să le lansez altădată. Deci, cartea mea este adresată tinerilor, adolescenților îndrăgostiți. Și da – îndrăgostiții nu au vârstă. E pentru oamenii care iubesc și care lasă la o parte orice prejudecăți.

image3

De ce plânge dezastrul din tine? Știm că volumul tău anterior a fost întitulat „Dezastrul din mine”. 

Eu sunt un dezastru la propriu. Încăpățânată, alintată și nebună. Eu îmi construiesc drumul vieții exact așa cum vreau, rar țin cont de sfaturi și prefer să învăt singură din greșeli. Din greșelile mele, nu ale altora. Odată, un bărbat special din viața mea mă striga cu acest apelativ „sweet disaster”. De atunci, așa am rămas. Și nu cred că mi se potriveste ceva mai bine.

Cine este Diana Petric? Desenele au fost create special pentru această carte?

Diana este o bună prietenă de-ale mele. Un suflet frumos și o femeie deosebită. Am aflat târziu despre acest talent al ei, dar am fost atât de impresionată încât mi s-a părut perfectă asocierea între versurile mele și schițele sale. Îi mulțumesc pentru colaborare.

image6

Cum vezi viitorul tău artistic?

Îl vad un dulce dezastru. Exact așa cum mă văd pe mine. Probabil, cu timpul, o să-mi asum și o să așez pe hârtie experiențe mult mai profunde și mai ispititoare. Acum însă sunt mândră și „Bolnavă de dor”.

12301628_1103616263004810_1239277632748518859_n

 

Comentarii