SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Creatorul jocului ” Call of Duty ” recrutat de armata americană

8 octombrie, 2014 Autor: Anastasia Taburceanu Sursa: lefigaro.fr


Dave Anthony, creatorul jocului video, a fost angajat de către centrul de reflexie ce ţine de Consiliul Atlantic, constituit dintr-un grup de experţi specializaţi în afaceri şi conflicte internaţionale, care este în contact direct cu armata americană, cu scopul de a crea o imagine a unui război din viitor.

Acest lucru este posibil când realitatea depăşeşte ficţiunea. Centrul de reflecţie american al Consiliului Atlantic, specializat în afaceri şi conflicte internaţionale, a decis să angajeze developperul jocului video ”Call of Dutty”, Dave Anthony, pentru a desena schiţele aşa-zisului război de viitor. O idee care vine de la Steven Grundman, un fost angajat al Pentagonului, astăzi membru al Consiliului Atlantic. Acesta a rămas impresionat de către scenariul foarte realist şi credibil al jocului Black OPS II şi a iniţiat o colaborare. Ultimul episod al seriei ”Call of Dutty” transfigurează un război rece dintre China şi Statele Unite ale Americii, acţiunea petrecându-se în 2025.

Ceea ce a mai convins Consiliul Atlantic să îl aleagă pe Dave Anthony a fost reactivitatea sa. Pentru organizarea americană „scriitorii, producătorii şi alţi artişti pot să pună diverse întrebări care să bulverseze prezumţiile şi maniera obişnuită cu care tratăm problemele de securitate naţionale la ora actuală”, explică Consiliul Atlantic într-un comunicat.

Reprezentarea unui atac împotriva oraşului Las Vegas

Începând de azi, 8 octombrie, ziua lansării grupului de reflexie, Dave Anthony va moderniza prezentările şi va propune mai multe videouri realiste. Unul dintre ele va propune reflectarea unui atac armat asupra oraşului Las Vegas, asemănător cu cel din Bombay din 2008. După spusele developperului, resursele armatei americane trebuie să fie pregătite la atacuri diferite.

Comentarii