SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Cristi Aldea Teodorovici, supărat pe Carla’s Dreams. A BLOCAT coverul făcut la piesa ”Focul din vatră”

10 martie, 2016 Autor: Nicoletta Marcu Foto: facebook.com

MONDENCristofor Aldea Teodorovici, fiul regretaților Doina și Ion Aldea Teodorovici, s-a arătat deranjat de faptul că Carla’s Dreams a interpretat live, săptămâna trecută, la un post de radio din România, un cover după piesa "Focul din vatră"

Carla’s Dreams a declarat pentru kankan.md că  înregistrarea ”coverului era pe canalul de YouTube Europa FM și a fost blocat de deținătorul drepturilor, adică fiul răposaților artiști Ion și Doina Aldea Teodorovici”.

La rândul său, Cristi Aldea Teodorovici nu a negat aceste afirmații, precizând că ”ei (n.red. Carla’s Dreams) nu au cerut acordul de la mine, atunci când au făcut coverul. Orice cover sau reinterpretare a melodiilor părinților mei se discută cu mine, eu trebuie să aprob aranjamentul, așa ca să nu fie distorsionat mesajul și imaginea lui Ion și Doina Aldea Teodorovici. Eu le-am scris celor de la Carla’s Dreams despre asta și ei mi-au răspuns peste abia o săptămână, poate din cauza sărbătorilor”.

Mai mult, interpretul a declarat că ”dacă vor cere acum drepturile ca să facă un cover la piesă, nu le voi permite. Conceptul acestei trupe, ideologia și mesajele pe care le promovează, mai ales în unele melodii, sunt total diferite de ce au făcut părinții mei, Ion și Doina Aldea-Teodorovici”. După ce au primit reclamație de la Cristi Aldea Teodorovici, cei de la Europa FM au șters coverul.

Fiind invitată la emisiunea Deşteptarea, de la Europa FM România, trupa Carla’s Dreams a interpretat un cover după o piesă a soţilor Doina şi Ion Aldea Teodorovici, celebri cântăreţi moldoveni ai anilor 90.

Muzica piesei „Focul din vatră” a fost compusă de Ion Aldea Teodorovici, iar versurile au fost scrise de poetul Dumitru Matcovschi.

„Sunt o legendă. Piesele sunt irepetabile. Au acel ceva care reprezintă poporul ăsta. E practic muzică populară. Eu cred că legătura de acum este şi mai strânsă pentru că este mai clară. Deja nu mai există speculaţii de niciun fel. Pentru toată lumea este clară şi istoria şi limba. E o temă atât de clară, încât legăturile sunt foarte la suprafaţă” a declarat unul dintre membrii Carla’s Dreams.

Coverul interpretat de Carla’s Dreams încă există pe YouTube, fiind încărcat de alți utilizatori.

Comentarii