SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Cristina Burlacu: ”Frumuseţea nu cere jertfe, frumuseţea cere bani”

11 decembrie, 2014 Autor: Daniela Timofti


Stilată, frumoasă și veselă, jurnalista Cristina Burlacu, a acceptat să ne vorbească despre stilul său vestimentar, despre secretele frumuseții sale și activitățile din timpul liber.

 

Stil. Nu pot spune că am un stil vestimentar preferat. Sunt foarte „instabilă” la acest capitol. Încă din copilărie am o slăbiciune pentru tot ce e foarte elegant şi mai ales costumele „deux pieces”. În ultima perioadă optez pentru ceva mai casual şi comod, cu anumite note de clasic. Acum sacourile sunt piesele vestimentare preferate.

Cred că în fiecare zi ajung să trag cu ochiul prin tot felul de reviste online. Asta pentru că în adolescenţă visam să-mi cos singură hainele şi aveam acasă sute de schiţe şi tot felul de desene. Mă inspiră Victoria Beckham prin ţinutele ei minimaliste, însă asortez hainele în funcţie de dispoziţie. În ultima perioadă sunt tot mai puţin colorată, din punct de vedere vestimentar…

 

Modă. Consider că cerceii sunt accesoriile pe care nu trebuie să-i uităm acasă, deşi eu nu îi port mereu şi în general, uneori pot să nu am nici un accesoriu. Aşadar, zic că la urma urmei te poţi lipsi de orice accesoriu. E mai bine uneori fără ele decât să fii ca ”un brăduț”. În plus, îmi place simplitatea, de aceea nu sunt mare fan al colierelor masive, inelelor sau alte detalii.

 

Îngrijire. Nu există secrete ale frumuseţii. Frumuseţea nu cere jertfe, frumuseţea cere bani. După 20 de ani femeile trebuie să fie foarte atente la acest capitol. Deosebit de important după părerea mea e să ai grijă de tine şi siluetă. Dacă e să vorbim despre măşti pentru ten, atunci folosesc lutul alb cumpărat din farmacii. Eu însă am mare grijă şi de păr şi recomand următoarea mască: un iaurt, suc stors dintr-o jumătate de lămâie şi o linguriţă de ulei de măsline. Reţeta face minuni, cel puţin, în cazul meu.

 

Dietă. Nu ţin nicio dietă, dar evit fast-food-ul, bucatele gătite la tigaie, grase şi pline de colesterol. Mă tem de ele. Ah da, şi am renunţat la băuturile carbogazoase. Dar toate astea doar pentru că îmi place să mănânc sănătos şi să mă simt bine.

 

Femei. În zilele noastre o femeie trebuie să fie flexibilă şi independentă. Nu trebuie să fim toate la fel, unele mai obediente, altele mai ,,crazy”, unele mai familiste, altele mai carieriste, etc. Fiecare are rolul său în lumea asta…

Îmi amintesc de o frază bună ,, Fetelor măritaţi-vă !!!! Nici un bărbat nu trebuie să rămână nepedepsit”. În ultima perioadă apreciez tot mai mult femeile care reuşesc să îmbine familia cu munca, e o treabă super complicată când aspiraţiile sunt mari…

 

Bărbați. Nu apreciez incapacitatea de a lua decizii importante. Un bărbat trebuie să fie vânător, nu căprioară şi să nu aştepte să i se aducă, ”totul pe tavă”, ci să lupte pe toate fronturile.

 

Timp liber. Petrec timpul cu oamenii dragi, cu familia, merg foarte des la cinema, citesc sau, pur şi simplu, dorm. Îmi plac zilele când nu trebuie să-mi las pijama şi să lenevesc.

Recunosc, gătesc rar şi, de obicei, ceva ce nu-mi ia prea mult timp. Însă, îmi place să pregătesc zeamă cu tăieţei de casă, aşa cum m-a învăţat mama.

 

Sport. Alerg în perioada caldă a anului. Jogging-ul mă încarcă cu energie. Încă în copilărie, în timpul vacanţelor de vară, tata mă trezea de dimineaţă ca să alergăm împreună lângă livada din apropierea casei noastre. Acum nu am livadă, însă aș vrea să alerg împreună cu tata. Sport nu fac de dragul bifei în agenda, ci pentru emoţii și endorfine.

 

Cărți. Recomand tinerilor să citească clasicii europeni şi ruşi, ca mai apoi să treacă la ,”artileria grea”, la filozofie, la psihologie. Pe mine m-au cucerit Turghenev, Osho, Lao Tzu, Tolstoi, Margaret Mitchell, dar şi marii titani francezi: Victor Hugo, Alexandre Dumas şi mulţi alţii. Cartea pe care am citit-o de trei ori, este  ”Cezar” de Alexandre Dumas. Mă inspiră romanele cu tentă istorică, precum  ”Spartacus” de Raffaello Giovagnoli sau ”Numele Trandafirului” de Umberto Eco.

 

Fericire. Fericirea are valori diferite pentru fiecare om în parte, dar, mai ales, ea constă din lucruri mici. Nu există o formulă generală a fericirii, mulţi o caută în viitor, deşi trebuie să trăieşti prezentul. Cred eu că important e să faci ceea ce îţi aduce satisfacţie şi să fii înconjurat de oameni buni, în adevăratul sens al cuvântului.

 

 

Comentarii