SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

CRONOGRAF a împărțit premiile! Un film despre drama femeilor din Iran, desemnat câștigător – (VIDEO)

19 mai, 2016 Autor: Nicoletta Marcu


Ediția a XIII-a a Festivalului Internațional de Film Documentar CRONOGRAF și-a desemnat câștigătorii. Marele Premiu şi Trofeul la Secțiunea Principală, în valoare de 2500 de euro, i-a revenit filmului Starless dreams/ Vise fără stele, realizat de Mehrdad Oskouei (Iran). Pelicula este despre „existența nesigură și vulnerabilitatea unor tinere iraniene prinse între realitate și tradiție”. Gala de Premiere a avut loc în seara zilei de marți, 17 mai 2016, la Teatrul Satiricus.

La cea de-a XIII-a ediție, Juriul Secțiunii Principale a fost format din: regizoarea Ana-Felicia Scutelnicu (Republica Moldova/Germania), managerul KineDok – Jana Ripplova (Cehia), regizorul și producătorul de film – Christian D. Bruun (SUA), directorul de imagine – Bernhard Pötscher (Austria) și directorul de program al cinematecii Odysee din Strasbourg – Faruk Gunaltay (Franța).

Documentarul Starless Dreams a mai obținut două premii: Premiul pentru Imagine, deoarece „camera surprinde cu o sensibilitate și obiectivitate umană infinită, realitatea oamenilor și a situațiilor”. De asemenea, acest film s-a învrednicit de premiul special pentru Promovarea Drepturilor Femeilor oferit de UN WOMEN, partenerii FIFD CRONOGRAF, ediția a XIII-a.

Filmul The Domino Effect/ Efect de domino în regia Elwirei Niewiera și Piotr Rosolowski (Germania, Polonia) a primit Premiul pentru Regie pentru „viziunea inedită a autorului asupra universului ciudat și înghețat a unui teritoriu nerecunoscut și tânăra dragoste între o femeie și un bărbat. 

Documentarul Mr. Gaga/Domnul Gaga în regia lui Tomer Heymann (Israel) a obținut Premiul Special al Juriului, precum și Premiul Simpatia Publicului la Secțiunea Principală.Un documentar creativ despre cât de important este să-ți realizezi și urmezi visele și convingerile.” 

Ediția a XIII-a a Festivalului Internaţional de Film Documentar CRONOGRAF  este organizat de OWH Studio din 2001.

Comentarii