SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Cum alegem cazarea pentru vacanță?

24 mai, 2017 Autor: Ecaterina Beschier Sursa: capital.ro

DIVERSEDeși mai puțin de un sfert caută servicii de calitate, românii sunt printre cei mai atenți călători la raportul calitate-preț.

Atunci când aleg cazarea pentru mult aşteptata vacanţă, românii ţin cont mai întâi de preţ, de proximitatea faţă de obiectivele de interes şi de frumuseţea împrejurimilor. Review-urile, recomandările prietenilor sau familiei şi calitatea serviciilor oferite de către personal sunt mai puţin importante. Acest lucru este demonstrat de un studiu publicat de momondo în 2017 în rândul călătorilor români.

Aşadar, indiferent dacă printre primele pregătiri de vacanţă includem alegerea destinaţiei sau rezervarea zilelor libere, căutarea celui mai potrivit loc de cazare se alătură listei de priorităţi. Majoritatea românilor preferă hotelul ca formă de cazare, opţiune aleasă de mai mult de jumătate dintre respondenţi (62%), cu vârsta cuprinsă între 18-65 de ani.

Maldive

54% dintre români se uită mai întâi la preţ

Conform studiului, mai mult de jumătate dintre români (54%) se uită mai întâi la preţ atunci când aleg hotelul în care doresc să se cazeze pe timpul vacanţei, indiferent de categoria de vârstă. Acest factor este la fel de important pentru toţi respondenţii din celelalte ţări participante la studiu, cu excepţia celor din China, a căror prioritate este alegerea unui hotel cât mai aproape de obiectivele pe care sunt interesaţi să le viziteze. „Când vine vorba de bugetul pe care sunt dispuşi să îl plătească pentru o noapte la hotel, cei mai mulţi români (46%) alocă între 81 şi 190 de lei, iar aceştia sunt în special cei cu vârsta cuprinsă între 18 şi 22 de ani. Dacă ne îndreptăm atenţia către costuri mai ridicate, aici îi întâlnim în principal pe cei între 36 şi 55 de ani, aproximativ un sfert dintre participanţii la studiu, care sunt gata să plătească până la 270 de lei pentru o noapte la hotel”, spune Mircea Giurcă, Marketing Manager momondo România.

Odată găsit hotelul convenabil din punct de vedere al costurilor, românii ţin cont de cât de aproape se află acesta faţă de obiectivele turistice de interes pentru ei. 41% dintre respondenţi caută o amplasare cât mai centrală a hotelului, un al doilea criteriu-cheie întâlnit deopotrivă în cazul spaniolilor (50%), francezilor (41%) şi italienilor (40%).

Pe locul trei în topul priorităţilor românilor atunci când aleg la ce hotel se cazează pe durata vacanţei este cadrul în care se află acesta. Pentru 32% dintre conaţionali un factor important de decizie este frumuseţea zonei în care este situat hotelul. Cei care împărtăşesc această viziune sunt, de asemenea, francezii (32%) şi italienii (39%).

cazare-605x

Comentarii