SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Cum fac românii haz de reclama Bemol: „Inspirația divină întâlnește geniul creator pe piața publicitară din Moldova” – (VIDEO)

10 aprilie, 2016 Autor: Nicoletta Marcu


„Inspirația divină întâlnește geniul creator pe piața publicitară din Moldova”. Așa își începe articolul un internaut român (cetin.ro) care tratează cu umor publicitatea companiei Bemol, devenită extrem de comentată și ridiculizată, la doar câteva zile după plasarea ei pe platforma YouTube. Reacții ale specialiștilor de marketing de peste Prut, ale bloggerilor sunt o sumedenie. Noi am selectat doar câteva. N-am întâlnit nici una pozitivă.

Marius Sescu, specialist în marketing online, își întitulează postarea „Reclama cu Mulțiumesc dragul mieu”. 

„Reclamă e reclamă, înțelegem, dar când povestea e science fiction ajungi să facă lumea mișto de tine pe stradă. Și da, e vina șefuleților care se bagă în seamă, încearcă să îngrămădească și cățel și purcel în 30 de secunde, în loc să lase oamenii de creație să își facă treaba și să vină cu o idee mișto. Da, și tipa e prea tânără pentru un copil așa de mare, probabil e adoptat”.

Hoinaru.ro:

„Istoric vorbind, fraţii de peste Prut ne-au dat mereu surse de inspiraţie, totul culminând cu celebra reclamă la internet. ”

Iar Ionuț Bunescu își mai amintește, cu această ocazie, de o altă reclamă celebră, cea a unei companii de microcreditare.

„Nota 10 e pentru amândouă, adică două note de 5. Dar și-așa am fost prea generos, în prima, pe lângă lipsa centurii la pasager și copil, vocile zici că sunt decupate dintr-o melodie Animal X sau ale unui copil făcut de Siri cu Cortana. Ar fi de râs, dacă n-ar fi de plâns. Dă play pe responsabilitatea ta, eu doar te-am avertizat”, scrie Ionuț Bunescu.

Iar Cristi Dorombach, alias piticu, enumeră toate greșelile din reclama cu pricina:

„Mașina e diesel, dar ei bagă benzină. Aparent de când s-a aprins becul de combustibil, până la alimentare au trecut 5 ore. (e bine ca au făcut mai multe duble, totuși). Soția nu poartă centură. Copilul nu poartă centură și nici nu e în scaun de copil. Voi ce mai găsiți aici?”, întreabă Cristi.

Marian Ionescu critică, pe mariciu.ro, felul în care vorbesc protagoniștii, precizând că este o limba în cauză este una „intergalactică”: 

„Frații noștri moldoveni au uneori niște reclame incredibil de bune, dar alteori te lovesc cu niște gherle parcă rupte din desene animate. M-am uitat la reclama asta de patru ori și de fiecare dată mi-a dat un alt soi de reacție. Dacă inițial am râs cu spasme, la al doilea play s-a instaurat starea de uimire solemnă, pe principiul „cum dracu și-a dat cineva ok-ul pe așa ceva?”.

La al treilea play m-a lovit senzația de milă. Față de actori, pentru că sigur au o problemă. Inclusiv ăla micu’. În loc de română a învățat o limbă intergalactică.

Într-un final am îmbrățișat o stare de revelație și am realizat că de fapt moldovenii țintesc piața din România cu reclama asta. Au văzut că ne-am ales un președinte care vorbește ca un robot și s-au gândit să vorbească într-o iohannisciană ușor alterată de accent moldovenesc”.

Reprezentanții companiei petroliere Bemol susțin că ei, de fapt, au refuzat spotul făcut de Cost Production și acum vor să-i dea în judecată pentru postarea unei reclame neaprobate. 

Comentarii