SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Cum îngrijim corect părul primăvara: Tratamente care redau strălucirea

9 martie, 2016 Autor: Nicoletta Marcu Foto: esalon.com


Părul tău are nevoie de o îngrijire specială odată cu venirea noului anotimp. Iată ce tratamente de păr vor reda podoabei tale capilare strălucirea.

Înainte de toate, ai face bine să începi primăvara cu o tunsoare. Fie că îţi schimbi total look-ul, fie că îţi tunzi doar vârfurile şi renunţi la 2 centrimetri din lungimea firelor de păr, o tunsoare nouă te va lăsa cu un păr sănătos.

Apoi, trebuie să schimbi puţin obiceiurile pe care le-ai avut pe timp de iarnă. Dacă în sezonul rece hidratarea era cuvântul cheie, acum trebuie să o laşi mai moale din acest punct de vedere. Dacă îţi vei hidrata în continuare la fel de mult părul aşa cum o faci pe timp de iarnă, nu vei face altceva decât să încurajezi electrizarea sa.

Pentru a îţi menţine podoaba capilară frumoasă şi sănătoasă după ce o tunzi, încearcă un tratament DIY care hrăneşte în profunzime firul de păr.

Spray pe bază de şampanie

Un spray pe bază de şampanie, folosit o dată pe săptămână, îndepărtează rezidurile produselor cosmetice folosite, rămase pe părul tău.

Tot ce trebuie să faci este să amesteci 1/2 pahar de şampanie cu 1/2 pahar de oţet şi să pui lichidul obţinut într-un recipient cu pulverizator. Foloseşte apoi spray-ul pe tot părul, masează bine pentru a te sigura că este distribuit în mod unifrorm şi apoi clăteşte părul cu apă călduţă. Şamponează bine, clăteşte din nou şi foloseşte un balsam care nu necesită clătire.

Mască pe bază de avocado şi vitamina E

Pasează o jumătate de avocado şi amestec-o cu lichidul din două capsule de vitamina E uleioasă. Aplică masca pe părul curat, ud. Las-o să acţioneze preţ de cel puţin o oră, clăteşte, şamponează şi bucură-te apoi de un păr hidratat şi mătăsos.

Mască hidratantă pe bază de ulei de cocos, în funcţie de tipul de păr

Amestecă 2 linguri de ulei de cocos topit cu o linguriţă de miere. Apoi, adaugă câteva picături de ulei esenţial potrivit pentru firul tău de păr. Dacă ai părul subţire, uleiul din sâmburi de rodie este recomandat, în timp de dacă ai firul de păr gros, foloseşte ulei de măsline. Părul ondulat sau creţ are nevoie de ulei esenţial de migdale, iar părul foarte aspru are nevoie de ulei de avocado.

După ce ai preparat masca în funcţie de nevoile părului tău, aplic-o pe părul umed, insistând pe vârfuri. Las-o să acţioneze preţ de 30 de minute apoi îndepărteaz-o. Foloseşte această mască o dată pe săptămână şi rezultatele nu vor întârzia să apară.

Comentarii