SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Cum înveți copilul să nu te întrerupă

6 mai, 2016 Autor: Gabriela Grițco


Probabil fiecare părinte s-a ciocnit cu situația când în timpul unei conversații cu cineva, fiica mai mică sau fiul, apucând-ul de mânecă insistent, l-a întrerupt. Una din tehnici, observată de o mamă, te poate ajuta în soluționarea acestei probleme pentru totdeauna.

 

În timpul unei discuții dintre două mame, copilul uneia dintre ele s-a apropiat, semn că vrea ceva să-i vorbească, dar în loc să întrerupă conversația mamei sale, el doar a pus mâna pe încheietura mâinii ei, așteptând.  Drept răspuns, mama lui, neîncetând discuția, a pus mâna sa deasupra, acoperind mâna copilului său.

După ce femeia și-a terminat gândul, s-a întors grijuliu către copil. Simplu și atent. Fiul ei a trebuit să aștepte doar câteva secunde până când mama sa a terminat propoziția, după care toată atenția a fost îndreptată către el.

Această tehnică este practicată în mai multe familii. Și asta după ce părinții le-au explicat copiilor de la bun început, dacă ei au ceva de zis, iar mama sau tatăl vorbește cu cineva matur, atunci e suficient să îl apuci de încheietura mâinii și să aștepți puțin.

Cel mai important este că în urma acestei tehnici, copiii nu vor întrerupe conversațiile celor maturi și nici maturii nu vor rosti fraze tăioase, gen : Nu mă întrerupe! Nu te băga în vorbă! Așteaptă!

Doar o atingere și atât.

Comentarii