SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Cum ne îmbrăcăm la sala de sport pentru o eficiență maximă?

5 septembrie, 2014 Autor: Silvia Petrov


Mergem la sport, fie pentru a slăbi, fie pentru a menține masa corporală constantă, fie din pură plăcere. Însă, cu părere de rău, unii din noi nu știm cum să ne îmbrăcăm la sală pentru o eficiență maximă. O mare parte, și mai ales femeile, le vezi făcând fitness cu părul desprins, cu șuvițe rebele, cu lanțuri  la gât, cercei, ceas, inele și cel mai ciudat lucru – machiaj. 

 

Nu mai spun de hainele incomode și încălțămintea necorespunzătoare.

Așadar,  când vă gândiți să mergeți la sala de sport, memorați un singur cuvânt – comoditatea.

Pentru ca exercițiile fizice să fie efectuate corect și să nu vă simțiți sufocat(ă) alegeți haine comode, care să vă permită să faceți mișcările necesare.

 

Alegeți doar materiale naturale.

 

Bumbacul – cea mai sănătoasă alegere.

Tricourile și pantalonii 100% din bumbac sau în combinație cu elastan, lasă pielea să respire și împiedică iritațiile pielii. Evitați hainele cu eticheta obscură, realizate din poliester.

Puteți opta pentru o pereche de pantaloni elastici, pentru a vă putea mișca în voie. Pentru partea superioara a corpului, puteți alege un maiou mulat din bumbac, combinat cu lycra.

 

Încălțămintea potrivită

Încălțămintea joacă un rol extrem de important în practicarea cât mai sigură, dar și corectă a exercițiilor fizice.

Nu economisiți atunci când vă alegeți încălțămintea pentru sport. Pantofii sport trebuie să fie de calitate, cu un calapod comod, cu o talpă care să amortizeze șocul (în cazul săriturilor sau pe banda de alergat), care să permită pielii piciorului să respire, care să permită flexarea piciorului și care să fie, totodată, ușori. Evitați celebrii teniși din tarabe, pentru că nu îndeplinesc niciuna din condițiile enumerate mai sus. Mai mult, riscați să vă accidentați foarte tare.

 

Fără machiaj la sala de sport!

Cel mai aberant este să faci sport machiată. Orice urmă de machiaj de pe față va interacționa cu transpirația survenită în urma efortului fizic. De aici apare acneea și toate iritațiile.

Așadar, aveți grijă ca în rucsac să purtați șervețele demachiante, dacă vă duceți la sală direct de la birou, sau dacă vă duceți la antrenament de acasă, simplu, nu vă machiați. Un luciu de buze este suficient pentru a părea proaspătă în drumul către sala de sport.

 

Cu părul prins!

Imediat cum intrați în sala de sport, părul trebui prins în coadă sau coc. De asemenea, șuvițele rebele trebuie prinse cu ajutorul unor agrafe, pentru a nu vă incomoda și, cel mai grav, pentru a nu vă provoca iritații la nivelul pielii. În plus, arătați lipsa de respect, dar nici nu este igienic, să vă împrăștiați transpirația pe colegii din sala de sport.

 

Echipamentul pentru sport

Din echipamentul de sport, categoric nu trebuie să lipsească  prosopul. Pe lângă faptul că vă puteți șterge micii stropi de pe corp, acesta poate fi pus peste saltea sau peste alte aparate de sport, pentru a evita contactul cu urmele lăsate de ceilalți abonați la sala.
La fel nu uitați sticla cu apa ca să vă hidratați, antiperspirantul, gelul de duș și iPod-ul cu cele mai energice melodii.

 

Comentarii