SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Cum să ai grijă CORECT de dantură

12 decembrie, 2016 Autor: Redacţia PROMOTIME Foto: super-dent.ro
super-dent.ro

STIL DE VIATAApreciem cu toții atunci când vedem o persoană care are dinții frumoși, și cu siguranță fiecare dintre noi ar dori o dantură albă, sănătoasă și frumoasă. Pentru a avea un rezultat pe măsura așteptărilor, trebuie să ținem cont de câteva lucruri. Iată care sunt acestea:

1. Nu îţi periezi dinții suficient de mult

Majoritatea oamenilor nu petrec suficient timp pentru a se spăla pe dinţi. Această procedură trebuie să dureze în jur de 3, 4 minute.

2. Nu te uiţi la modul în care te speli pe dinţi

Fii atent şi observă exact locul în care curăţă periuţa. Este foarte uşor să omiți zona dintre gingie şi dinte care este cea mai importantă.

3. Tehnica ta are nevoie de o îmbunătăţire

Ţine periuţa de dinţi astfel încât perii să se afle la 45 de grade faţă de suprafaţa dinţilor şi periază în mod circular. Concentrează-te pe mai puţini dinţi odată şi apoi continuă dintr-o parte în alta, sus, jos, în faţă şi în spate.

4. Periezi dintii prea dur

Şansele ca smaltul să se deterioreze atunci când te speli pe dinţi într-un mod agresiv sunt foarte mari. Mai mult decât atât periajul agresiv poate duce la iritaţie şi la inflamarea gingiilor.

5. Foloseşti periuţa greşită

Asigură-te că foloseşti o periuţă moale sau foarte moale pentru a diminua şansele deteriorării dinţilor. Periuţele electrice pot fi foarte utile atâta timp cât sunt utilizate corect. De-a lungul timpului perii se deteriorează şi se despica, iar bacteriile se cuibăresc în aceste spaţii. Pentru a minimaliza acest fenomen, clăteşte periuţa cu apă fierbinte după utilizare şi las-o să se usuce complet.

6. Foloseşti pasta de dinţi nepotrivită

Paştele de dinţi ce conţin bicarbonat de sodiu sunt utile pentru îndepărtarea petelor de pe dinţi deoarece sunt abrazive, însă de asemenea sunt dure cu smaltul, așa că ar fi bine să le folosiţi de două-trei ori pe săptămână.

7. Nu foloseşti aţa dentară

Aţa dentară pătrunde în spaţiile dentare în care periuţa nu ajunge. De cele mai multe ori cariile apar în spaţiul dintre dinţi. Bacteriile rămân blocate acolo şi hrănesc zaharurile din particulele alimentare şi produc chimicale care rod smaltul şi deteriorează stratul moale de dentina. Acest fapt poate duce la apariţia cariilor dentare între dinţi care se depistează când deja caria este destul de avansată.

8. Nu te clăteşti după ce îţi speli dinții

Un periaj eficient şi utilizarea aței dentare pot elimina placă bacteriana. Utilizarea apei de gura după aceste proceduri este esenţială deoarece elimină murdăria rămasă în gură.

Comentarii