SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Cum să circulați în condiții de ger. Recomandările poliției pentru o deplasare mai sigură

26 februarie, 2018 Autor: Natalia Acciu Sursa: ctidianul.md Foto: google.com

DIVERSEFrigul din ultimele zile și nopțile extrem de geroase care vor fi pe parcursul acestei săptămâni pot defecta anumite mecanisme ale mașinii. Astfel, cei care plănuiesc să pornească la drum sunt sfătuiți să aibă autoturismele echipate corespunzător, să se deplaseze cu viteză redusă, să păstreze distanța de siguranță între vehicule, dar și să folosească frâna de motor.

De asemenea, Inspectoratul Național de Patrulare recomandă ca înainte de a porni la drum, să verificați funcționalitatea instalației de încălzire, antigelul, precum și existența unei cantități suficiente de combustibil.

Șoferii care pleacă la drum lung în condiții de ger și viscol trebuie să aibă asupra lor lanțuri antiderapante adecvate, sac de nisip, sare, lopată pentru zăpadă, racletă pentru gheață, o pătura călduroasă, mâncare și apă pentru situații de urgență.

Totodată, INP recomandă cetățenilor să evite suprasolicitarea şi supraexpunerea la frig, iar în caz de necesitate, să sesizeze cel mai apropiat echipaj de patrulare sau apelați la numărul de urgență 902.

Comentarii