SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Cum scăpăm de pistrui folosind metode casnice

7 iunie, 2015 Autor: Sabina Roibu


Pistruii pot fi mari sau mici,de culoare maronie, sau care apar atunci când pielea este ușor deteriorată. Și totuși, cauza principală a pistruilor este expunerea îndelungată la soare. Vă prezentăm 5 metode naturale de înlăturare a pistruilor.

Chiar dacă pistruii pot apărea pe tot corpul, cel mai des apar pe față, piele și mâini. Unora li se pare că e frumos, dar pentru unele femei pistruii reprezintă o problemă.

Iată câteva remedii de înlăturare a pistruilor:

Sucul de lămâie

Este foarte eficient în remediul împotriva pistruilor datorită proprietăților lui de  înălbirea a petelor maro de pe piele. Aplică suc de lămâie pe pistrui și masează încet. Lasă să își facă efectul pentru 10-15 minute și clătește cu apă călâie. Fă tretamentul de două ori pe zi. Poți să tai lămâia în două, să arunci jumătate de linguriță de zahăr pe suprafața ei și să te freci direct pe pistrui.

Smântâna

Este foarte bună, în special pentru persoanele cu piele sensibilă. Aplică smântâna direct pe pistrui și las-o să se usuce. Nu îndepărta cu apă, ci cu un șervețel sau prosop, apoi aplică un pic de cremă hidratantă. O dată pe zi este de ajuns, dă-te până dispar pistruii. Dacă vrei, poți folosi și iaurt, dar smântâna este mult mai eficientă. Ține minte, nu te spăla după ce aplici, așa va avea efect mult mai rapid.

Mierea

Este un remediu excelent împotriva pistruilor, deoarece conține enzime care ajută la luminarea pigmentărilor pielii. Amestecă mierea cu puțină apă și încălzește amestecul. Aplică pe pistrui și lasă câteva minute să își facă efectul, apoi îndepărtează cu apă caldă. Poți, de asemenea să faci o mască cu miere și germeni de grâu, să o aplici și să o lași 10 minute, apoi să speli cu apă caldă. Este bine să aplici de 3-5 ori pe săptămână, vei vedea că este unul dintre cele mai eficiente remedii împotriva pistruilor.

Ceapa

Conține sulf, iar acesta are proprietăți exfoliante, în special ceapa roșie. O variantă este să tai o ceapă roșie felii și să freci zona afectată de pistrui cu feliile. Trebuie să faci asta de două ori pe zi până vezi rezultate. O altă variantă este să storci suc din ceapă roșie, să amesteci cu puțin oțet și să aplici pe pistrui. Ai grijă să nu pui prea mult oțet, poate arde pielea.

Uleiul de ricin

Intră și el în lista remediilor împotriva pistruilor. Pe lângă pielea catifelată pe care o poate oferi, uleiul de ricin este bun pentru înlăturarea petelor de pe piele. Dă-te seara înainte de culcare, cu ulei de ricin, pe pistrui. Dimineața curăță bine cu un șervețel sau apă caldă. Poți la fel de bine să folosești ulei de măsline sau vitamina E.

 

Comentarii