SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Cum supravețuiești infarctului când nu ai nici un ajutor?

13 august, 2016 Autor: Petru Moisei Sursa: simpaticul.eu


Deoarece mulți oameni sunt singuri când suferă un atac de cord, fară ajutor, persoana a carei inimă bate necorespunzător și care începe să simtă o stare de leșin, are doar aproximativ 10 secunde înainte de a-și pierde conoștința.
Cu toate acestea, aceste victime se pot ajuta prin a tuși în mod repetat și foarte energic. O respirație adâncă ar trebui să fie luata înainte de fiecare tuse, iar tusea trebuie să fie adâncă și prelungită, așa cum e atunci când se produce sputa din adâncul pieptului. O respirație și o tuse trebuie repetate la fiecare două secunde, fără oprire până sosește ajutorul sau până când inima se simte că bate în mod normal din nou.
Respirațiile adânci aduc oxigenul în plămâni și mișcările de tuse storc inima și păstrează sângele în circulație. Presiunea asupra inimii, de asemenea, o ajută să recapete ritmul normal. În acest fel, victimele atacurilor de inimă pot ajunge la spital. Spuneți la cât mai multe persoane despre aceasta. Le-ar putea salva viața! Un cardiolog spune că, dacă toți cei care citesc asta, ar trimite-o la 10 persoane, putem salva cel puțin o viață.
dreamstime_xl_42330727

Pentru că de cele mai multe ori simptomele unui infarct sunt subtile, sub forma unui disconfort, multe persoane le ignoră, punându-le pe seama unei indigestii ori anxietate, susține Mayo Clinic. De asemenea, semnele prevestitoare ale unui atac de cord variază de la persoană la persoană, dar pot fi diferite de cele pe care pacientul le-a experimentat în cazul unui infarct survenit în trecut.

Iată care sunt cele mai întâlnite semne prevestitoare ale unui atac de cord:

  1. Durere sau disconfort în zona pieptului. Senzația poate fi atât una ușoară, cât și una mai severă și durează, de regulă, mai mult de câteva minute, putând dispărea și apoi reveni. Zona în care se resimte disconfortul este centrul sau partea stângă a pieptului. Senzațiile pe care le poți experimenta pot fi de presiune, de plenitudine, stoarcere sau durere.
  2. Disconfort în partea superioară a corpului. Senzația poate afecta regiunea superioară a stomacului (de deasupra buricului), brațele, umerii, gâtul, spatele sau gura.
  3. Dificultate în respirație. Poate apărea atât când te odihnești, cât și în momentele în care practici o activitate fizică. Uneori acesta poate fi singurul simptom care prevestește infarctul. Alteori însoțește sau precedă disconfortul la nivelul pieptului.
  4. Senzaţie de oboseala. Adesea, acesta este un simptom ignorat, însă dacă te simți obosit fără un motiv anume și totodată experimentezi dureri la nivelul pieptului sau a gurii, transpirație sau dificultăți de respiraţie, acest semnal ar putea indica apariția unui atac de cord, notează How Stuff Works.
  5. Indigestia, arsuri la stomac. Un simptom mai puțin cunoscut ca prevestind un infarct, dar atunci când este însoțit de alte semnale care indică apariţia unui atac de cord, este cazul să ceri de urgentă ajutor.
  6. Transpiraţia care apare brusc indică apariția unui atac de cord. Acest semnal este unul dintre semnalele care indică un infarct pe care cei mai mulţi pacienţi nu îl ignoră, a arătat un studiu citat de Web MD.
  7. Ritm cardiac crescut. Acest simptom poate apărea şi în cazul în care tocmai ai alergat, dar pentru a ști dacă indică de fapt apariția unui infarct, încearcă să observi dacă în momentul în care te așezi, ritmul tău cardiac scade, revenind la normal, notează How Stuff Works. Riscul apariției unui atac de cord în cazul acestui simptom creşte dacă eşti fumător, suferi de hipertensiune sau dacă ai un nivel crescut al colesterolului. De asemenea, acest semnal poate reprezenta un indiciu pentru apariţia unui atac de panică. Anxietatea poate fi un alt simptom care indică apariţia unui atac de cord.

Printre simptomele care pot prevesti un atac de cord se numără şi ameţelile, stările de leşin, stările de greaţă sau vărsăturile sau paloarea feţei.

It is https://pro-academic-writers.com up to you, whether to use your old cv or create a new one from scratch

Comentarii