SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Cum va arăta generația Dacia Duster 2017? Iată ipoteza de design a specialiștilor – (VIDEO)

30 martie, 2016 Autor: Nicoletta Marcu Sursa: digi24.ro Foto: autobild.de

AUTONoua generație de mașini Duster va debuta în 2017. Anunțul a fost făcut în cadrul Salonului Auto de la Geneva de Laurens van den Acker, designerul-şef al grupului Renault. Așa se face că au început să apară deja primele zvonuri în ceea ce privește designul mașinilor. Pe baza informaţiilor deja existente, jurnaliştii de la Auto Bild au creat posibila înfăţişare a Daciei Duster.

Autoturismul va fi cu 18 centimetri mai lung decât actuala generaţie, ceea ce i-ar putea oferi un aspect mai impunător. Împreună cu noul Duster, Dacia va prezenta în toamnă şi versiuni facelift ale actualelor generaţii Logan şi Sandero.

Noul Duster urmează să aibă parte şi de schimbări tehnice importante, notează digi24.ro. Va fi primul model Dacia construit pe plaforma modulară CMF. Este folosită deja pentru mai multe maşini Renault şi Nissan, preum Megane, Talisman sau Quashqai. Însă Noul Duster va fi realizat pe o variantă mai mică a platformei CMF pe care o va împărţi cu a doua generaţie a SUV-ului Nissan Juke.

În ceea ce priveşte performaneţele Daciei Duster 2017, informaţiile disponibile sunt contradictorii. Unele surse spun că maşina va avea propulsoare turbo mult mai performante decât cele ale actualei generaţii, altele spun că nu vor fi modificări prea mari sub capotă. Dar, cum modelele Dacia nu au parte de schimbări prea dese de generaţie, probabil că noul Duster va avea parte de o îmbunătăţire care să menţină maşina relevată în următorii ani. Se vorbeşte inclusiv despre introducerea unei cutii automate de viteze. La interior pasagerii vor avea un sistem multimedia nou, iar şoferii un asistent electronic în trafic. Iar numărul maxim de locuri va creşte de la 5 la 7.

Comentarii