SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

CUTREMUR în Italia: Doi morţi şi 39 de răniţi în urma seismului din sudul ţării. Un bebeluş de 7 luni a fost salvat din dărâmături – (FOTO, VIDEO)

22 august, 2017 Autor: Alexandru Rufanda Sursa: Mediafax.ro

RECOMANDĂMDouă femei au murit, iar alte 39 de persoane sunt rănite în urma cutremurului de suprafaţă produs luni seară în sudul Italiei, într-o populară staţiune turistică. Cutremurul cu magnitudinea de 4 a avut loc luni la ora 20.57 (21.57, ora României) în apropierea Insulei Ischia, situată în Marea Tireniană, la circa 15 kilometri de oraşul Napoli. Numeroase case s-au prăbuşit pe insulă, cele mai afectate zone fiind Casamicciola, Barano, Forio, Serrara Fontana, Lacco Ameno şi Barano. Situaţia cea mai gravă este în localitatea Casamicciola, unde o biserică şi mai multe case s-au prăbuşit, iar un spital este avariat.

Echipele de intervenţie au reuşit să salveze din dărâmături un bebeluş de 7 luni la şapte ore de la producerea cutremurului, dar încă depun eforturi pentru a elibera doi fraţi ai săi.

Potrivit presei, doi băieţi în vârstă de 5 şi 7 ani sunt în viaţă şi comunică din dărâmături cu echipele de salvare care au reuşit să le strecoare o sticlă de apă. Părinţii copiilor sunt în viaţă.

„O experienţă oribilă, totul se mişca, cădeau obiecte în întuneric, case care se surpau…un coşmar”, a scris o persoană pe Twitter.

Niciun cetăţean moldovean nu se află printre victimele cutremurului produs luni seară în Insula Ischia, informează Ministerul Afacerilor Externe, după ce ambasadaMoldovei la Roma a făcut verificări, împreună cu autorităţile locale.

Iniţial, Institutul Naţional de Geofizică şi Vulcanologie (INGV) anunţase o magnitudine de 3,6 grade.dhybqdyxyae1gl

Ulterior, Institutul a precizat că valoarea de 3,6 grade a fost magnitudinea locală, precizând că, în funcţie de durata mişcării telurice, intensitatea a fost de 4,0 grade.

Seismul a avut loc la adâncimea de doar zece kilometri, în zona Insulei Ischia.

dhx81avxcaifxnm

La rândul său, Institutul american de geofizică (USGS) a anunţat o magnitudine de 4,3 grade.

Numeroase clădiri s-au prăbuşit, în principala în localitatea Casamicciola.

Pacienţii spitalului din localitatea Rizzoli di Lacco Ameno au fost evacuaţi, întrucât clădirea a suferit daune considerabile în urma cutremurului.

În multe zone de pe Insula Ischia alimentarea cu electricitate este întreruptă după prăbuşirea unor stâlpi de înaltă tensiune.

Numeroase case s-au prăbuşit pe Insula Ischia, cele mai afectate zone fiind Casamicciola, Barano, Forio, Serrara Fontana, Lacco Ameno şi Barano.

ischia_arrivo_soccorsi_640_ori_crop_master__0x0_640x360

Comentarii