SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Dana Markitan – De ce să vizitezi orașul Soci! „Aici sufletul se odihnește” .

23 noiembrie, 2015 Autor: Nicoletta Marcu Foto: arhivă personală
www.ionciopa.com2


Soci este orașul în care sufletul se odihnește, susține interpreta Dana Markitan. De ce a ales acest loc, cu ce se mândrește bucătăria locală, care sunt locurile pe care trebuie să le vezi neapărat la Soci, ce buget trebuie să-ți pregătești pentru o călătorie aici și ce ar putea învăța Moldova de la Soci, aflați în materialul de mai jos.

Locurile. Ce am vizitat la Soci, și mă copleșesc de fiecare dată, sunt munții, și anume Krasnaya Polyana, care au vârfurile acoperite cu zăpadă, chiar dacă la noi este cald. Și dacă în centrul orașului sunt 15 grade Celsius de căldură, atunci sus sunt cu vreo 8 grade mai puțin. E captivant să vezi mare jos și munți cu zăpadă sus.

Bucătăria locală: Ce iubesc eu aici e bucătăria caucaziană și, în special, cea georgiană. Din verdețuri, recomand chinza. Din bucate: hash, lobio, cucimaci, cel mai mult îmi plac hincalele. Și, de asemenea, limonada Tarhun.

De ce să alegi acest loc: Am ales această destinație, deoarece cântam în regiunea Krasnodar, și mi-am zis să vizitez și Soci. Orașul e bine amenajat și iluminat. Aici sufletul se odihnește.

Prețurile: Clar că sunt exagerate. Ca să urci în munți, prețul este de 700 ruble (circa 218 lei moldovenești), ca să te cazezi la un hotel normal, prețul ajunge la 4000 ruble pe noapte (1245 de lei moldovenești), ca să mergi la un restaurant, fără 3000-5000 (900-1600 de lei moldovenești) nu te porni, doar dacă vrei să te delectezi cu un desert. Cam așa. Prețurile după olimpiadă nu au mai scăzut.

Recomandări: Neapărat e bine să vizitezi orășelul olimpic, Naberejnaia – prima linie de lângă mare, cafeneaua-hinkalinaia „Belîie Noci”, si unde se servesc fructe de mare, lângă portul Soci – „Brigantina”, cu peisajul spre iahturi. Bineînțeles, este bine să mergi și pe mare cu iahtul. Și, desigur, ce ar fi Soci fără munți? E ok sa mergeți și în munți – Ahun, Roza Hutor, si altele de la Krasnaya Polyana, inclusiv orășelul și Aquaparkul.

Ce să învețe Moldova de la Soci: Că banii investiți corect în drumuri și în toată localitatea, îți aduc și rezultate.

Comentarii