SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Daniela Caraiman te îndeamnă să mergi la Milano

11 iunie, 2015 Autor: Daniela Timofti


Escapadele pe care le face alături de prietena ei, Cristina Burlacu, au de fapt în spate un scop bine conturat - este vorba despre blogul lor de călătorie: escapade.md, dar și o dorință nebună de a descoperi lumea. De obicei, există mai multe criterii după care Daniela Caraiman alege destinația pentru următoarea escapadă. Poate fi vorba despre noutatea locului, perioada plecării şi a călătoriei, partenerii și multe altele. Cu toate acestea, ideea de a pleca spre Milano, a venit dintr-o glumă. Într-o zi de duminică, în timp ce savurau câte o înghețată. Și așa cum cele mai interesante lucruri apar în cele mai neașteptate momente, a zis să încerce și această provocare. Iar în mai puțin de două săptămâni au zburat spre Milano.

Orașul Milano. Acest oraș plin de eleganță și mister a devenit mai special și mai memorabil pentru noi, din motiv că a fost escapada cu cele mai multe peripeții: zbor cu turbulențe, lipsa undelor wi-fi, timp ploios în ziua aterizării și lista acestora poate continua. Cu toate acestea, diversitatea acestui oraș, o combinație perfectă între arhitectură, istoria acestui loc și ultimele tendinţe ale modei, ne-au făcut să îndrăgim acest loc. E un oraș viu datorită numărului enorm de turiști ce se plimbă pe străzi, e curat și foarte parfumat. Pe străzi – cafenele, magazine, ultimul „răcnet” al modei face legea aici. Acest oraș vibrant, te pune în priză. Simți și vezi cu propriii ochi ce înseamnă noțiunea de afacere, de putere și stil. Viața orașului se ridică la cele mai înalte standarde. Sau din contră, acest oraș îți poate oferi liniștea de care ai nevoie. Aici poți contempla la nesfârșit, și asta pentru că poți face ore în șir plimbări în aer liber, nu prea ai legatură cu lumea internautică, căci internet nici nu prea există, iar ca să folosești wi-fi din localuri trebuie să parcurgi o cale lungă de date și link-uri. Totul depinde de starea ta de spirit și ce anume îți dorești să simți în acest oraș.

 

Transportul. Noi am colindat în mare parte orașul pe jos, și asta pentru că acest oraș îți poate oferi atâtea experiențe, important e, picioarele să te țină. Iar cei care călătoresc zilnic cu metroul folosesc carduri lunare care au un preț accesibil.
Bucătăria Italiei. Să începem cu prima masa a zilei și anume la colazione. Delicioasa cafea însotiță de brioşe poate fi servită în bărulețele ce le găsești la tot colțul. Iar ca să cunoști pe adevăratelea atmosfera italiană trebuie să savurezi spagettele milanese, pizza, fructele de mare și delicioasa gelato.Toate aceste bucate îți vor încânta papilele gustative.


Dacă eşti la Milano neapărat trebuie să ajungi la strălucitoarea galerie Vittorio Emanuele II care seamănă perfect cu un catwalk, unul pentru amatori dar cu prezentări de modă din cele spectaculoase.
După o scurtă plimbare prin lumea modei, trebuie să vizitezi impresionanta biserică gotică Domul din Milano. După care, poți vizita Castelul Sforzenco. Aceste fortărețe te vor impresiona prin zidurile înalte dar și prin arhitecura specifică locului.
Prețurile. Orașul inundă în buticuri și restaurante cu prețuri pentru toate buzunarele. Un colazione care include cafea și o brioșă în barurile de aici costă în jur de 2 euro. Tocmai din acest motiv, italienii preferă să ia masa în oraș. Cred că asta spune tot.

Câteva idei pentru care ar trebui să viziteze moldovenii Milano.
Milano este orașul care oferă experiențe pentru toate gusturile. Poți îmbină cu success shoppingul în magazine de brand dar și în multitudinea de outleturi, mai ales că pe unde te uiți este un du-te vino care te cheamă la cumpărături. Poți rătăci pe străzile pitorești sau prin localuri glamur, poți admira fashion style sau simplitatea vieții. Milano e o escapadă numai bună pentru o ieșire în weekend.

Comentarii