SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

De azi înainte, românii vor putea merge în Japonia fără vize.

18 ianuarie, 2018 Autor: Doinița Babalic Sursa: ziarulnational.md Foto: impacttv.md

POLITICĂRomânii nu vor mai avea nevoie de vize pentru a merge în Japonia. Anunțul a fost făcut de către premierul japonez Shinzo Abe la Palatul Cotroceni după întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis care a avut loc ieri, 16 ianuarie.

Abe a ajuns, marți, la București, în cadrul turneului european pe care îl întreprinde. Este prima vizită a unui prim-ministru din Țara Soarelui Răsare în România.

Prim ministrul Shinzo Abe a făcut o vizită foarte scurtă la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Guști”, unde, potrivit declarațiilor directoarei Paula Popoiu, a fost impresionat de biserica din Dragomirești și de aleea cireșilor japonezi, informează News.ro

„A fost o vizită foarte scurtă. Ni s-a spus de la început că nu va putea sta mult. I-au plăcut foarte mult casa Șanț (Bistrița Năsăud, n.r.) și biserica din Dragomirești (Maramureș – n.r.), dar și aleea cu cireși japonezi, unde prințul Akishino și prințesa Kiko au plantat cireși în urmă cu câțiva ani”, a spus Paula Popoiu.

După vizita de la Muzeul Satului, premierul Abe a fost primit la Palatul Cotroceni de către președintele Klaus Iohannis.

După discuțiile tete-a-tete, cei doi au susținut o conferință comună de presă.

Shinzo Abe are al treilea cel mai lung mandat de prim-ministru în Japonia, de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial. Prima oară a fost ales prim-ministru în septembrie 2006, iar atunci a devenit cel mai tânăr premier al Japoniei după al Doilea Război Mondial. Și-a dat demisia din această funcție pe motive de sănătate în 2007.

Comentarii