SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

De câte ori e normal să facem sex într-o săptămână – (FOTO)

12 ianuarie, 2017 Autor: Redacţia PROMOTIME Sursa: libertatea.ro Foto: Getty Images
desir-feminin

SEXUnele persoane sunt dependente de sex. Alte persoane nu fac sex aproape deloc. Dar oare cât de mult sex ar trebui să facem într-o săptămână? Sau într-o lună?

Ținând cont de toate acestea, reputatul ginecolog și sexolog Vasile Nițescu a realizat un tabel care arată ritmul activității sexuale normale, mediocre și în exces (pe care îl puteți consulta în imaginea alăturată). Așa cum e normal, frecvența maximă aparține perioadei de vârstă dintre 18-35 de ani, pentru ca apoi, aceasta să se reducă treptat.

10717883_589312141213571_319507942_n

Între 35 și 46 de ani libidoul începe să scadă treptat, persoanele înregistrând o poftă sexuală din ce în ce mai redusă până în jurul vârstei de 60 de ani, după care potența sexuală scade evident, în special la femeie.

 La bărbat, actul sexual se poate repeta la un interval variabil de timp, fiind direct legat de potențialul său biologic, precum și de calitățile partenerei. Medicii sunt de părere că libidoul și activitatea sexuală a persoanelor necăsătorite sunt mai crescute comparativ cu activitatea persoanelor căsătorite.

Comentarii