SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

De ce bărbații îmbătrânesc mai repede?

30 iunie, 2016 Autor: Nicoleta Donos

DIVERSEOboseala, capacitatea redusă de concentrare sau pierderea interesului pentru actul sexual este primul semn că suferiți de andropauză. Cel mai adesea, simptomele se manifestă după vârsta de 30 de ani, când producerea de hormoni masculini se diminuează.

Circa 82% din bărbați suferă de andropauză până ajung la 50 de ani. Andropauza, denumită și criza vârstei mijlocii la bărbați, este un proces de durată și treptat provoacă numeroase schimbări în organismul individului.

Pe lângă tulburările de ordin sexual, intervin și probleme de ordin emoțional, ce generează iritabilitate, neliniște sau pierderea propriei stime, stres familial sau depresii acute.

În relația cu anturajul, se poate manifesta o pierdere a încrederii în sine, a tenacității, a dinamismului și chiar a eficienței. Toate acestea pot genera senzație de neliniște, nervozitate și irascibilitate. Depresia este simptomul cel mai evident.

Elementul declanșator este pierderea tinereții, care generează anxietate și incertitudine. Apar îndoieli în privința serviciului, a relațiilor cu mediul social sau chiar la nivel de cuplu și de intimitate.

Intervin gânduri recurente legate de vârstă și de tabieturi, considerate de alții tipice pentru un om bătrân. Faptul de a se putea sprijini pe un grup de persoane aflate în aceeași situație va ajuta individul să-și împărtășească propriile probleme și să le înfrunte cu ajutorul unei echipe de profesioniști.

Comentarii