SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

De ce îți cade părul

25 septembrie, 2015 Autor: Irina Rogojina Sursa: csid.ro


Subţierea firului de păr şi căderea abundentă sunt destul de frecvente în rândul doamnelor, iar acest lucru se întâmplă dintr-o multitudine de motive.

Orice traumă de natură psihică survenită ca urmare a producerii unui accident rutier, intervenţie chirurgicală, afecţiune severă, teama de îmbătrânire, divorțul, moartea unei persoane apropiate, pierderea locului de muncă  sau chiar o banală răceală care se întinde pe o perioadă mare de timp poate duce la căderea temporară a podoabei capilare.
Vestea bună este că odată ce scapi de acea stare emoţională negativă, părul reintră în normal şi nu va mai cădea la fel de mult.

Din cauza durerilor suportate în timpul naşterii, femeile pot rămâne cu anumite traume care pot, de asemenea, să ducă la pierderea părului mai mult decât în mod obişnuit. Desigur, este doar o problemă de timp până când vei trece peste acest şoc al naşterii şi părul tău nu va mai fi o victimă.

Cantitatea zilnică de vitamina A este de 5.000 UI pentru adulţi, însă atunci când ne administrăm din proprie iniţiativă suplimente alimentare cu vitamina A este foarte posibil să ne confruntăm cu acest efect advers neplăcut. Cea mai simplă cale de a vedea dacă într-adevăr aceasta este cauza este să renunţi pentru o perioadă la suplimentele vitaminice pe bază de vitamina A şi să observi cum reacţionează părul la această schimbare.

La fel cum sarcina poate modifica nivelul de hormoni din corp, acelaşi lucru se poate întâmpla şi atunci când iei anticoncepționale, care îţi pot da peste cap hormonii androgeni, responsabili şi de chelia la bărbaţi. De aceea, este foarte important să consulţi medicul ginecolog înainte de a lua pilule, pentru că doar o anamneză amănunţită poate stabili cu certitudine ce tip de contraceptive îţi sunt indicate.

Multe doamne se supun, cu sau fără ştiinţă, numeroaselor diete din mediul virtual sau din auzite, iar acest lucru poate să le afecteze dramatic organismul, deorece de multe ori se întâmplă să recurgă la diete drastice, care privează corpul de vitamine și minerale necesare.
Vestea proastă este că va dura cel puţin 6 luni până când părul tău îşi va reveni din această traumă suferită, timp în care organismul îşi reface stocul de nutrienţi pierduţi în urma regimului alimentar haotic.

 

Comentarii