SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

De ce merită să încerci untul din semințe de dovleac ?

19 octombrie, 2016 Autor: Lucia Ciobanu Sursa: libertateapentrufemei.ro
seminte-de-dovleac

STIL DE VIATAPentru o varietate mai mare de arome și de substanțe nutritive în alimentație, merită să încerci untul din semințe de dovleac. Cum poți să-l prepari, afli chiar din acest articol. Semințele de dovleac reprezintă o sursă foarte bună de proteine de calitate când sunt integrate în meniu ca și gustare, dar și adăugate fiind în salate sau în alte preparate inclusiv din alimentația vegetariană și vegană.

Acesta conține proteine, fibre, grăsimi sănătoase omega-3, vitamina E, vitamine din gama de B-uri, magneziu, potasiu, zinc, fier, cupru, triptofan și antioxidanți care îmbunătățesc sistemul imunitar. Antioxidanții, s-a dovedit în urma studiilor realizate de-a lungul timpului, sprijină sistemul cardiovascular, sănătatea ficatului, rezistența părului și previn insomnia.

Rețeta pentru untul din semințe de dovleac este cât se poate de simplă și este recomandată de Christina Bedetta, o specialistă în preparate din ingrediente naturale. În principal ai nevoie de semințe de dovleac și un blender, apoi poți adăuga diverse alte ingrediente în funcție de gust.

Cum prepari untul din semințe de dovleac

Ingrediente:

  • două ceșcuțe cu semințe de dovleac crude sau prăjite

Adaosuri opționale:

  • o linguriță de sirop de arțar
  • o linguriță de ulei de cocos
  • ¼ linguriță de praf de scorțișoară
  • ¼ linguriță de sare de mare

Mod de preparare:

  • Pune semințele de dovleac într-un bol și pasează-le în blender aproximativ 5 minute până se formează o pastă.
  • Dacă dorești poți adăuga sirop de arțar, unei de cocos, scorțișoară și sare și mai amesteci câteva minute până se omogenizează.
  • Untul din semințe de dovleac se păstrează într-un bol la frigider.

Poți să întinzi untul din semințe de dovleac pe pâine prăjită sau pe feliuțe de banane, pe cartofi dulci copți sau în alte combinații. Posibilitățile sunt nelimitate.

Comentarii