SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

De ce Regina Elisabeta a II-a nu își serbează niciodată ziua de naștere

6 februarie, 2018 Autor: Natalia Acciu Sursa: antena3.ro Foto: google.com

MONDENLa 6 februarie În 1952, Elisabeta a II-a a fost proclamată regină a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord. A fost încoronată la 2 iunie 1953, la catedrala Westminster din Londra.

21 aprilie 1926 este data de naştere a reginei Elisabeta a II-a, însă suverana britanică este sărbătorită oficial în luna iunie, tradiţional marcată printr-o ceremonie denumită „Trooping the Colour” („Salutul Culorilor).

O dată cu domnia Marii Britanii, Regina Elisabeta a II-a are multe avantaje și responsabilități, iar unul dintre beneficii este posibilitatea de a sărbători ziua de naștere de două ori pe an.

Regina este născută pe 21 aprilie 1926, însă suverana britanică este sărbătorită oficial în luna iunie.

Această tradiție datează încă din anul 1748, când festivitățile militare de vară anuale au devenit motiv de sărbătoare a regelui și a forțelor armate, deși ziua de naștere a Regelui George al II-lea era în luna octombrie.

Mai mult decât atât, ziua de naştere oficială a suveranei nu este sărbătorită în fiecare an la aceeaşi dată, dar se ţine într-o sâmbătă din luna iunie, de regulă, în primul sau al doilea sfârşit de săptămâna al lunii. Această zi se schimbă din cauza vremii, de cele mai multe ori, potrivit unica.ro.

Comentarii