SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

De ce tot mai mulți oameni devin dependenți de NEGATIVISM.

21 ianuarie, 2018 Autor: Doinița Babalic Sursa: elle.ro Foto: google.com

DIVERSETot mai des observăm în jurul nostru oameni posomorâți și disperați. Negativismul, rămâne a fi, poarta deschisă spre autodistrugere. Ca să poți scăpa de acest sentiment trebuie, mai întâi de toate, să înțelegi de unde apare.

Iată de ce unii oameni sunt dependenți de negativism:

1. Pare familiar

Există foarte multe persoane crescute în acest stil, cel al negativismului. Acele persoane au auzit în permanență, în jurul lor, cum membrii familiei se plâng din orice și acum a devenit o obișnuință. Ajung să acționeze și să se comporte în consecință. Pentru ei, aceasta este o formă de supraviețuire.

2. Îi ajută să se încadreze unui tipar

Dacă privești cu atenție, negativismul pare să fie brand mondial. În majoritatea conversațiilor purtate de către persoanele apropiate, este imposibil să nu existe măcar câteva fraze care să conțină cuvinte precum nu, niciodată și așa mai departe.

Ar mai exista un exemplu, nu ți s-a întâmplat niciodată ca atunci când le spui celor din jur că ești bolnav, să primești mai multă atenție ca de obicei? Fie că îți vine sau nu să crezi, aceasta este o formă de exprimare a negativismului.

3. Asumarea responsabilității le lezează ego-ul.

Atunci când ne plângem de anumite aspecte ale vieții și arătăm cu degetul spre altcineva, evităm să ne asumăm responsabilitatea, pentru anumite acte, pe care noi le-am comis. Îmbrățișăm latura negativă și astfel ne asigurăm locul de victimă, în grup. Perfect, acum tuturor le va părea rău de noi.

4. Negativismul face parte din legea atracției.

Prin legea atracției, obți ceea ce emani sau putem vorbi despre rezultatul acțiunilor tale. Dacă ești o persoană negativistă, nu este de mirare că au să ți se întâmple doar lucruri rele. Te concentrezi atât de tare pe aspectele negative ale vieții, încât aceasta îți va oferi doar episoade asemănătoare coșmarurilor.

Dacă te vei orienta spre pozitivism, de asta vei avea parte în viață, căci viața este creată din opțiuni. Tu cum alegi să trăiești?

Comentarii