SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

De ce unii primari din Republica Moldova votează pentru Unirea cu România: „Majoritatea locuitorilor din comună noastră se declară români şi vorbesc limba română”

26 februarie, 2018 Autor: Natalia Acciu Sursa: unimedia.info Foto: google.com

POLITICĂÎn anul Marii Uniri, peste 50 de localităţi din Republica Moldova au semnat declaraţii de Unire cu patria mamă.

Reporterii  de la „Adevărul“ au stat de vorbă cu primarii şi cu localnicii, pentru a vedea cum a luat naştere, de fapt, acest val de unionism.

„Majoritatea locuitorilor din comună noastră se declară români şi vorbesc limba română. Declaraţia de Unire e o idee din suflet, care vine de la strămoşii noştri. A fost semnată în unanimitate de toţi consilierii locali ai comunei noastre, în frunte cu mine”, a spus, pentru adevărul.ro, primarul comunei Parcova, Marcel Snegur, cel care a dat tonul declaraţiilor unioniste.

După comună Parcova, au urmat alte câteva zeci de comune care au semnat acest document lipsit de orice valoare juridică, însă cu o puternică încărcătură sentimentală. „Anul Centenarului ne face şi pe noi să dăm dovadă de curaj. Uniunea Sovietică a băgat frica în oameni, dar am depăşit această stare “, arată primarul de Puhoi, Petru Frunze.

„Partea adversă desigur că m-a ocărât, m-a amenințat, dar mergem înainte, asta-i viața” explică primarul comunei Băcioi, Vitalie Șalari.

„Acum, vedeți, este o încercare de a tulbura situația, pentru că noi avem sub coaste mai multe sulițe. Este vorba despre Transnistria, este vorba despre Găgăuzia” spune Natalia Petrea, primar de Costești.

Imaginile video le puteți urmări AICI.

Amintim că, la moment, sunt 55 de localități care au semnat declarația simbolică de Unire cu România.

Comentarii