SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

De la menajeră, la actriță de succes în Austria. Ana Filimon, femeia care nu a renunțat la visul său – (FOTO, VIDEO)

3 martie, 2017 Autor: Redacţia PROMOTIME Foto: Arhiva personală
unnamed (3)

INTERVIURISuccesul se muncește. Nu vine de la sine. Știe asta și moldoveanca Ana Filimon, care a plecat din țară la vârsta de 17 ani cu o grămadă de talent actoricesc și cu o valiză mică. Țara care a adoptat-o a fost Austria. Nu i-a fost ușor. A lucrat în calitate de menajeră și bucătăreasă, doar pentru a-și îndeplini visul.

Ana, povestește-ne mai multe despre tine. Cum ai ajuns în Austria ?  

M-am născut în 1984, în satul Brătuleni, din raionul Nisporeni. În 2003, la vârsta de 19 ani, am plecat spre Austria cu visul de a deveni actriţă. Nu am rămas în Moldova pentru că voiam să cunosc succesul internațional. Mi s-a oferit o oportunitate și nu am refuzat.

Drumul spre visul tău nu a fost ușor, nu?

Da, aveți dreptate. Până a ajunge actriță, am fost nevoită să fac alte lucruri, mai puțin plăcute, dar care m-au motivat și mobilizat extraordinar. Poate că totul era să fie mult mai compliat, dacă nu-l aveam alături pe soțul meu. Ne-am căsătorit în 2005, în orășelul Gloggnitz. M-am integrat rapid în Austria, dar pentru a-mi finanța studiile teatrale am fost nevoită să muncesc în calitate de menajeră într-un hotel, apoi bucătăreasă într-un restaurant, dar și asistentă de birou.

Când ai reușit să intri la facultate?

În anul 2011, a m intrat la Academia de Actorie  „E. Ott”. Peste un an, m-am transferat la „Vienna International Drama Center”, acolo unde mi-am continuat studiile în domeniul actoriei și regiei. „Vienna International Drama Center” este o  școală de teatru unică în Austria, care aplică metoda predată încă de Bertolt Brecht, dramaturg, poet și regizor german. Anume la această instituție mi s-au fundamentat cunoștințele teoretice și practice în actorie.

Când s-a produs contactul cu scena ?

În anul 2016. De atunci sunt actriță la teatrul Pygmalion din Viena, pe scena căruia am jucat deja multe roluri principale.

Ce-ți place să faci în timpul liber?

Sunt pasionată de versuri. Scriu poezii și piese de teatru în limba germană, desenez, împreună cu soțul lucrăm la niște filmulețe în care prezint activitea mea de la teatru. De asemenea, sunt pasionată de limbi străine. Pe lângă germană, rusă, engleză, italiană, franceză, intenționez să învăț și limba japoneză.

Bănuiesc că nu uiți de rădăcini… 

Eu locuiesc de 14 ani în Austria, dar mi-am păstrat cetăţenia moldovenească și revin în Moldova oricând am ocazia.

 

Comentarii