SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

De sezon, local şi sănătos. 5 legume pentru învierea de primăvară

21 martie, 2015 Autor: Felicia Macaleț
Green-vegetables


Atunci când mergeţi la cumpărături, vi se pare totul scump şi nu ştiti cu ce să vă mai umpleţi coşul? Atunci luaţi-le pe rând: de sezon, local şi sănătos. Nutriţioniştii recomandă să consumăm produsele care sunt cultivate la noi în ţară, iar odată cu venirea primăverii în fiecare lună ne putem bucura de cât mai multe legume şi fructe proaspete.

 

Iată 5 legume pe care le puteţi găsi cu uşurinţă la piaţă sau supermarket, începând cu luna martie. Apropo, coincidenţă sau nu, acestea sunt toate de culoare verde, ceea ce înseamnă că sunt benefice pentru sănătatea ochilor, oaselor şi scad colesterolul din sânge.

 

URZICA – bogată în săruri de calciu, fier, magneziu, potasiu, vitamina C, K şi B, ajută la detoxifierea organismului de substanţe chimice şi metale grele. Multitudinea de minerale care se găsesc în urzică sunt excelente pentru vitaminizare şi remineralizare. Fie că este consumată în salate sau supe, urzica ajută la combaterea stărilor de anemie care apar primăvara.

 

LEURDA, sau usturoiul sălbatic, este antibioticul primăverii, deoarece conţine cantităţi mari de vitamin A şi C, natriu şi fosfor. Este indicată persoanelor care suferă de balonări şi boli renale. Iar dacă vă confrunaţi cu ameţeli de dimineaţă, insomnie, stări depresive, atunci leurda nu ar trebui să vă lipsească din farfurie.

 

SPANACUL îşi merită denumirea de super aliment. După ce a fost promovat în desenele animate de Popeye Marinarul, acestă plantă a început să fie întrebuinţată din ce în ce mai des. Spanacul conţine cea mai mare cantitate de vitamina C şi fibre, iar potasiul din spanac vă menţine inima sănătoasă. Presoanele care se tem să adauge câteva kg in plus, pot consuma spanac pentru ca acesta nu conţine calorii şi vă oferă rapid senzaţia de saţietate.

 

LEUŞTEANUL cu aroma sa puternică nu numai că dă un gust aparte mâncării, dar şi are anumite proprietăţi benefice organismului. Acesta este antidepresiv, detoxifiant , iar infuzia de leuştean arde grăsimilie şi elimină toxinele din organism.

 

VARZA este al doilea produs, după grâu, care conţine vitamina U, benefică pentru persoanele care suferă de ulcer. Consumând varza, veţi observa că pielea dvs. va arată mai luminoasă, datorită antioxidanţilor ce se conţin în frunzele varzei.

Comentarii