SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Descoperire incredibilă într-un cufăr vechi de 1 000 de ani – (FOTO)

18 iulie, 2016 Autor: Nicoleta Donos Sursa: www.descopera.ro

DIVERSEArheologii consideră că au descoperit ceea ce pare a fi un os din craniul lui Buddha, Siddhartha Gautama. Acesta a fost ascuns într-o stupă (clădire religioasă budistă). Descoperirea, veche de 1 000 de ani, a fost dezvăluită într-un cufăr de piatră în criptele din adâncul templului budist Nanjing (China).

În interiorul stupei, arheologii au descoperit rămăşiţele sfinţilor budişti, inclusiv un os parietal inscripţionat pe care scrie că i-ar fi aparţinut lui Buddha.

Cufărul este construit din lemn de santal, aur şi argint şi este acoperit de pietre preţioase. Inscripţiile gravate pe cufăr relevă faptul că a fost construit în timpul domniei Impăratului Zhenzong ( 997-1022 d.Hr), în timpul dinastiei Song.

De asemenea, pe cufăr sunt inscripţionate numele oamenilor, care au donat bani şi materiale pentru confecţionarea cufărului. Deşi inscripţiile arată faptul că osul îi aparţine lui Buddha, nu se ştie sigur dacă acest fapt este real.

Cercetătorii sunt încă sceptici, dar osul este păstrat cu sfinţenie de călugării de la templu.

Inscripţiile în piatră de pe cufăr

Descoperit în adâncul templului Grand Bao’em, cufărul are o înalţime de 117 centimetri şi 45 centimetri lăţime. Acesta era depozitat într-o cutie de fier, ce era introdusă într-un cufăr de piatră.

Inscripția de pe cufărul din piatră a fost făcută de un om numit Deming, acum un milenium. Pe cufăr scria: „Maestrul iluminismului perfect, Egumenul Chengtian al mânăstirii şi deţinătorul robei purpurii” (potrivit traducerii realizate de cercetători).

Deming afirmă că, după ce Buddha „a intrat în parinirvana” (moartea finală care rupe cercul dintre moarte şi renaştere), acesta a adăugat că „trupul a fost incinerat în apropierea râului Hirannavati” din India. Cel care conducea India în aceea perioadă, regele Ashoka ( 268-232 î.Hr), a decis să păstreze rămăşiţele lui Buddha, pe care le-a divizat în 84 000 de părţi.

 

Deming a afirmat că „țara noastră, China, a primit 19 dintre ele”, inclusiv osul parietal. Acesta a fost păstrat într-un templu, care a fost distrus acum 1 400 de ani, în timpul războaielor.

Împăratul Zhenzong a decis să reconstruiască templul, iar osul parietal şi celelalte oase ale sfinţilor Buddha, au fost îngropate în cripta subterană a templului, conform scrierilor lui Deming.

Acestea au fost înmormântate pe 21 iulie, 1011 d.Hr, „în cea mai solemnă şi elaborată ceremonie de înmormântare”, afirmă Deming.

Înmormântarea lui Buddha

Osul parietal al lui Buddha a fost înmormântat într-o lădiţă din aur, ce a fost plasată într-o ladă din argint, conform constatărilor arheologice. Lada din argint a fost apoi plasată în cufărul din piatră.

Comentarii