SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Descoperiți Norvegia ca obiectiv turistic

2 iunie, 2015 Autor: Cristina Movilă Sursa: ghiduri-turistice.info Foto: facebook.com
542080_norther_norway_reka_goryi_peyzaj_4928x3264_www.Gde-Fon.com


Dacă vreţi să vedeţi măreţia naturii, cea mai pură culoare a cerului şi a apelor, oraşe şi sate care şi-au păstrat identitatea şi tradiţiile, mergeți în Norvegia. Dacă nu v-am convins încă, vă oferim câteva motive-foto pentru a vă convinge că merită să vă faceți bagajele și să porniți la drum.

Poate unul dintre cele mai colorate oraşe din Norvegia, Alesund vă întâmpină cu un peisaj urban plin de viaţă.

Alesund

Unul dintre multele fiorduri cu peisaje impresionante din Norvegia: Lysefjord.

Lysefjord

Lofoten este una dintre cele mai cunoscute destinaţii turistice de pe teritoriul Norvegiei şi nu e de mirare când peisajele arată aşa:

Lofoten

Prin reflexii incredibile, Valea Lodalen şi ale sale peisaje impunătoare cuceresc de la prima privire:

Valea Lodalen

Storseisundet Bridge este cel mai lung dintre cele 8 poduri care compun Atlantic Road, ce leagă Peninsula Romsdal de Insula Averoya.

Storseisundet Bridge

Hjorundfjord este un alt fiord din Norvegia. Acesta a fost făcut cunoscut întregii lumi datorită leagănului plasat la marginea stâncilor, accesibil numai pe apă şi un loc preferat de localnici.

Hjorundfjord

 

Asemănător cu Transfăgărăşanul, Trollstigen este un drum alpin răsucit, pe care orice şofer pasionat va dori cu siguranţă să ajungă. Şoseaua face parte din Drumul Naţional 63, ce leagă localităţile Andalsnes şi Valldal.

Trollstigen

Trolltunga este doar o bucată de stâncă… dar peisajul este incredibil. Trebuie să vă faceți curaj pentru o fotografie pe celebra limbă de piatră.

Trolltunga

O cascadă cu mai multe braţe, o fermă istorică, stânci şi fiorduri cum numai în Norvegia aveți ocazia să admirați. Cascada Seven Sisters face parte din Geiranger World Heritage Site.

Cascada Seven Sisters

Comentarii