SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Destinații de vis pentru un weekend prelungit

12 iunie, 2015 Autor: Cristina Movilă Sursa: ghiduri-turistice.info


Un weekend într-unul dintre marile orașe europene nu costă foarte mult, mai ales că agențiile de turism se axează în ultimul timp pe astfel de oferte. Datorită lor, aveți șansa să evadați într-un city-break de un weekend pentru a vă reîncărca bateriile cu optimism și bucurie. Pentru cei pasionați de artă, arhitectură, shopping sau gastonomie, există destinații speciale, care pot fi vizitate într-un singur weekend.

Marrakesh – destiația perfectă pentru cei care iubesc mâncarea

Pentru un weekend cu delicii gastronomice alegeți Marocul. Condimente precum chimen, ghimbir, șofran, coriandru, piper, boia de ardei sau cuscus sunt numai câteva dintre ingredientele nelipsite din mâncărurile arabe. Se găsesc nenumărate feluri de mâncare din fructe de mare, preparate într-un mod inedit și care sunt absolut delicioase.

La capitolul băutură, alegeți tot ce este de pe plan local, de exemplu încercați ceaiurile. O altă variantă sunt tarabele din centrul orașului, unde seara sfâraie carnea de vită, pui, miel, oaie, alături de dulciuri proaspete delicioase și sucuri naturale.

Pentru cei care vor un weekend romantic, soluția este Budapesta

Adesea trecută cu vederea de cupluri care preferă orașe precum Paris sau Veneția, Budapesta poate oferi un cadru perfect pentru o escapadă romantică.

O abundență de izvoare termale a transformat capitala Ungariei într-un centru pentru răsfăț, cu băi relaxante și tratamente. Budapesta este orașul potrivit pentru plimbări lungi, pentru că oferă o multitudine de priveliști care vă vor fascina – străduțe înguste și pietruite, grădini idilice și bulevarde largi, toate fac din acest oraș un loc minunat.

Rotterdam poate fi o destinație pentru cei împătimiți de artă și arhitectură

Olanda a evoluat într-o Mecca a arhitecturii și artei moderne. Rotterdamul este fosta capitală europeană a culturii, care a evoluat constant și rapid. Pentru a putea observa și admira arhitectura orașului puteți face un tur pe jos, pornind chiar de la Gara Centrală.

Diferite muzee, instituții culturale, expoziții de artă contemporană, dar și clădiri zgârâie-nori, în ton cu arhitectura generală a orașului sunt numai câteva dintre lucrurile care le puteți vedea.

Pentru cei care iubesc moda, Copenhaga este alegerea potrivită

Este un oraș relativ mic, dar cu o prezență mare în scena modei. Aici se găsește cea mai lungă stradă comercială pietonală din Europa. Aproximativ 3 kilometri și jumătate de magazine, unde veți găsi de la cele mai exclusiviste branduri internaționale și case de modă, până la magazine obișnuite.

Blănurile luxoase, bijuteriile, artizanatele și magazinele alimentare, completatede sunetul artiștilor de stradă, oferă o experiență de vis.

Comentarii