SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Detalii despre împușcăturile de la Botanica! Ar fi vorba despre un omor la comandă – (FOTO)

1 martie, 2018 Autor: Doinița Babalic Sursa: realitatea.md Foto: protv.ro

SOCIALIncidentul cu focuri de armă, produs aseară pe strada Botanica Veche din Chișinău, ar fi un omor la comandă. Cercetările polițiștilor și ale procurorilor de la fața locului au durat de aseară până azi-dimineață, în jurul orei 06:00, iar oamenii legii au reușit să acumuleze mai multe probe importante care îi conduc la câteva versiuni prelimnare ale celor întâmplate și susțin că sunt pe urmele suspecților, scrie realitatea.md

Accidentul s-a produs aseară, în jurul orei 19 și jumătate. Potrivit șefului Inspectoratului General de Poliție (IGP), Alexandru Pînzari, victima a fost atacată dintr-o mașină, în timp ce se deplasa spre casă în propriul automobil de marcă Mercedes. Asupra lui au fost efectuate câteva împușcături, dintr-o armă care nu a fost identificată deocamdată.

Bărbatul, în vârstă de 45 de ani, după ce a fost rănit la antebrațul stâng, s-a adresat singur la poliție.

„S-au efectuat cercetări la fața locului, unde s-au găsit mai multe tuburi de armă, de la o armă neidentificată la moment. Aceste tuburi au fost îndreptate spre efectuarea unei expertize balistice pentru a fi indentificat din ce tip de armă s-a împușcat”, spune șeful IGP.

Oamenii legii au stabilit că victima este o persoană cu antecedente penale, care s-a aflat anterior în vizorul poliției: „Anterior au fost pornite mai multe cauze penale pe numele acestuia, inclusiv pe articole grave”, a precizat Alexandru Pînzari. Totuși, în prezent, pe numele bărbatului nu sunt pornite cauze penale.

În privința incidentului a fost intentată o cauză penală de care se ocupă Procuratura pentru Combaterea Crimelor Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS): „A fost pornită urmărirea penală în baza infracțiunii privind comitere tentativei de omor la comandă, săvârșită premeditat cu mijloace periculoase pentru viața mai multor persoane”, a declarat Vitalie Busuioc, procurorul adjunct al PCCOCS.

Bărbatul care a fost ținta atacatorilor a fost interogat și în urma mărturiilor acestuia oamenii legii au câteva versiuni preliminare: „A fost format un grup comun de invstigație și sunt înaintate mai multe versiuni, inclusiv și versiuni care ne încurajează să spunem că infracțiunea ar putea fi în curând descoperită”, a declarat șeful IGP.

Potrivit lui Vitalie Busuioc, pe lângă victimă, au fost audiați și alți martori: „Probele acumulate ne indică direct asupra unor versiuni pe care noi le considerăm viabile și care vor putea cu certitudine pe viitor să ne ducă la descoperirea infracțiunii și a stabilirii persoanelor implicate”, a menționat procurorul adjunct al PCCOCS.

Procurorul susține că e prematur să ofere mai multe detalii în privința cazului din motiv că acestea ar putea prejudicia urmărirea penală, dar ulterior, vor oferi mai multe informații într-o conferință de presă.

În același timp, Impacttv.md, scrie că bărbatul care a fost ținta atacului ar fi cunoscut în lumea interlopă cu porecla „Ciuma” și că acesta ar fi făcut parte anterior din grupările criminale „Patron” și „Karamalak”. De asemenea, sursa citată scrie că persoana care a tras din armă mai era însoțită de alți trei complici și că aceștia au fost surprinși de niște camere de supraveghere din zonă.

Comentarii