SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Diferența de prețuri dintre Maramureș și Chișinău. Unde poți cumpăra produse mai ieftine

23 martie, 2015 Autor: Irina Rogojina


Dacă aveți planuri să mergeți în Maramureș, România, acest articol, cu siguranță, vă va ajuta să faceți doar cumpărăturile necesare, dar cel mai important, să economisiți bani.

 

Am comparat prețurile produselor din Chișinău cu cele din reședința județului Maramureș, municipiul Baia Mare. În urma unei cercetări, vă vom prezenta diferența de preț la câteva produse din România și Republica Moldova, iar dumneavoastră veți face concluzii de unde este mai avantajos să vă faceți cumpărăturile.

 

Legume și fructe

Chiar dacă calitatea este aceeași, până și cele mai căutate și utilizate produse au prețuri diferite. Într-un supermarket din Chișinău, prețul pentru 1,5 kg de cartofi albi este de 17 lei și 50 de bani, în Baia Mare aceeași cantitate de cartofi poate fi procurată cu 1,93 RON, echivalent cu 8 lei și 41 bani. Un kg de ceapă în Baia Mare costă aproximativ 7 lei și 26 bani, în Chișinău 4,65 lei. Și la fructe diferența de preț se simte, într-un supermarket din Baia Mare 1 kg de portocale poate fi procurat cu 16 lei, la Chișinău același produs costă 25 lei.

Lactate

Dacă în Baia Mare prețul fructelor și al legumelor sunt în mare parte mai mici decât la noi, nu putem spune același lucru și despre produsele lactate. Prețul unui pachet cu lapte la Chișinău fiind în medie de 9, 99 lei, în Baia Mare însă, prețul este dublu, acesta fiind de 18 lei și 66 bani.

Carne

La noi preparatele din carne sunt mai scumpe decât cele din Baia Mare. Dacă veți cumpăra salam din Baia Mare, veți economisi aproape dublu, decât dacă veți procura același produs din Chișinău. Un kg de salam semi afumat la noi costa 171 lei, iar în Maramureș doar 69,28 lei.

Conform rezultatelor putem spune că maramureșenii sunt mai avantajați la cumpărarea produselor alimentare mai ieftine, însă în acest studiu nu am luat în considerație calitatea tuturor produselor.

Se pare că nici în Uniunea Europeană nu sunt atât de mari prețurile ca la noi, în schimb salariile, cu siguranță, le depășesc pe ale noastre. Un  lucru este cert, noi suntem avantajați la dulciuri și petrol, maramureșenilor le sclipesc ochii când aud de dulciuri din Republica Moldova.

Și combustibilul la noi este mult mai ieftin, acesta costa 17, 97 lei pentru benzina super – 98, în România însă aceasta costa 26,11 lei pentru un litru. Așa că, dacă mergeți în Maramureș, de acasă faceți-vă plinul, aprovizionați-vă cu ciocolate și, de ce nu, cu puțin vin, iar restul cumpărați direct de acolo.

Comentarii